«The Journey»

  • Foto: Victor Hulbert

  • Foto: Victor Hulbert

  • Foto: Victor Hulbert

  • Sam Leonor

    Foto: Victor Hulbert

Ungdomskongressen «The Journey» i Valencia, startet denne uken med 4.000 ungdommer fra hele Europa.

Pakk 4000 ungdommer fra hele Europa inn i et stort auditorium. Bland inn rikelig med musikk, lokal spansk kultur, kjappe videorapporter, produsert på stedet, og fortellerevnen til en mesterforkynner, så du vil raskt forstå at tilbedelse og positiv kristendom fortsatt er en sentral del av livet til ungdommer i det 21. århundre. Ungdommene var mer enn klare for "The Journey", som er temaet for den pan-europeiske ungdomskongressen, 1. – 5. august 2017, i den fuktige varmen i Valencia, Spania.
Voksne som var til stede hadde glemt akkurat hvor entusiastiske ungdommer kan være. Glade tilrop møtte hver nasjon som var representert etter hvert som de ble introdusert. Tilropene steg i styrke da en populær sang «10 thousand reasons», fylte skjermen. Det ble etterfulgt av like entusiastisk sang - spesielt imponerende når man tenker på at engelsk var andre eller tredje språk for de fleste i salen. Noen hadde reist i over 20 timer med buss, men entusiasmen var ikke nedtonet.
«Musikkerne er gode,» fastslår Jeff Kolkmann. «Lovsanger løfter ånden.» Andre unge ønsket å få en dypere åndelig opplevelse med Jesus i løpet av uken, utvide vennekretsen, og å lære noe på en av de 20+ verksteder som blir holdt hver dag.
 
Du kan ikke komme til Spania uten å lære litt om skjønnheten og kulturen i landet. Dette skjedde ved hjelp av en koreografert blanding av spansk folkedans og musikk på scenen sammen med bilder fra hele landet på skjermen. Men det var mer enn det. Samtidig med å demonstrere det beste av spansk kultur, fortalte det også historien om «Reisen», en jentes kamp for å finne mening med livet. Det finner hun når hun til slutt oppdager en bibel.

Dette var en sterk opplevelse i seg selv - og kunne lett ha avsluttet en vellykket første kveld - men det var mer. Sam Leonor, kapellan ved La Sierra University, California, fokuserte de unges oppmerksomhet på starten av disiplenes reise, kallet som beskrives i Markus 1:16-20. Det ble helt stille i salen mens han blandet anekdoter med dype åndelige sannheter, og konkluderte med historien om en av hans elever som hele tiden ba om helbredelse fra en nedbrytende sykdom, men som fant fornyelse da bønnen forandret seg fra helbredelse til engasjement.

De som ikke er på kongressen, kan følge aktivitetene på kongressens YouTube-kanal, på Facebook og på kongressens hjemmeside. Ungdommer poster sine kommentarer og bilder på sosiale medier ved hjelp av hashtag #AYC2017 og #TheJourney.