Speiderne på Tyrifjord fikk kr 50.000

  • Gry Beate Marley (t.v.) og Silja Leknes er svært takknemlige for gaven på kr 50 000 fra Sparebankstiftelsen Ringerike og Hadeland til Tyrifjord Speidertropp.

    Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Sparebankstiftelsen Ringerike og Hadeland med rundhåndet gave.

Speidertroppen ved Tyrifjord menighet fikk kr 50 000 på den årlige gavedrysskvelden Sparebankstiftelsen Ringerike og Hadeland arrangerer. Troppsfører Gry Beate Marley og speiderleder Silja Leknes fikk en stor og gledelig overraskelse da de ble kalt opp på scenen og fikk overrakt den store sjekken i slutten av mars.

Tyrifjordspeiderne søker hvert år om en såkalt breddegave fra Sparebankstiftelsen, og troppen har de siste årene fått kr 4 000 i årlig støtte. I år hadde Sparebankstiftelsen bestemt seg for å gi ekstra til speiderlagene som søkte. I tillegg til Tyrifjord Speidertropp fikk også tre lag tilsluttet Norges Speiderforbund kr 50 000 hver. Det var 1. Tyristrand Speidergruppe, Hønefoss Speidergruppe og Sokna Epeidergruppe.

For speiderne på Tyrifjord er den generøse gaven til stor hjelp.

– Pengene skal brukes til å kjøpe nødvendig utstyr til speidernes aktiviteter, forteller Gry Beate Marley. Hun oppfordrer alle speiderlag til å søke om midler fra banker og fra den lokale kommunen.

Marley opplyser at det er store muligheter til å få bevilgninger fra kulturmidlene i de lokale kommunene.