Slik får du nye venner

  • «Jeg får en god følelse av å gå,» sier en av elevene til avisen iTromsø, «Jeg gleder meg hvert år. Det er kjempegøy.»

    Foto: Kjetil Vik/avisa iTromsø

  • «Sveleaksjonen», et pop up-hjelpeprosjekt mellom Adventistkirken på Jessheim, og Coop og Kiwi.

    Foto: Mona Linnerud Bjørntvedt

  • «Sveleaksjonen», et pop up-hjelpeprosjekt mellom Adventistkirken på Jessheim, og Coop og Kiwi.

    Foto: Mona Linnerud Bjørntvedt

Hjelpeaksjon-aksjon med vennevri.

Hjelpeaksjonen er et godt eksempel på at mange små bidrag kan bli til noe stort. Vi kan føle at det vi gjør er så lite, men satt sammen med andres bidrag, blir det ikke så lite likevel. Har du lyst til å gjøre noe for Hjelpeaksjonen, men vet ikke hvordan? Ta kontakt med ADRA, så vil vi sette deg i kontakt med de rette folkene. Hjelpeaksjonen avsluttes ikke offisielt før siste dag i desember.

På Jessheim har folk i Adventistkirken fått god støtte fra det lokale næringslivet til en «sveleaksjon». Coop og Kiwi har gitt råvarene til svelene, aktivitetshuset på Algarheim har lånt ut bord, og ildsjeler fra menigheten har stått for produksjon og salg av sveler. Vi synes det er flott og inspirerende.

En av Adventistkirkens pensjonerte pastorer, Willy Huygstmyr, er kjent for sin begeistring over den årlige Hjelpeaksjonen.

– Gjennom Hjelpeaksjonen kommer vi hvert år i kontakt med mange tusen mennesker. Dette er vår menighets største utadrettede misjonsvirksomhet.

– Jeg har gjennom flere år hatt faste givere som jeg besøker hvert år. Det er private og firmaer, butikker og bedrifter. Mange gir kr 1000, andre både mer og mindre. De venter på meg, og mange gir uttrykk for at de synes vi som en menighet gjør et stort arbeide for å hjelpe en verden i nød.

På sin engasjerte måte beskriver han hvordan innsamlingsaksjonen ser ut i møte med medmennesker.

– I mai i år fikk jeg høre at lederen på en bedrift hadde fått kreft og var innlagt på sykehus. Jeg besøkte ham flere ganger og det satte han stor pris på. Etter at han hadde fått behandling og kommet hjem, har jeg besøkt ham flere ganger. Han er ingen kristen sier han, men takker hver gang når jeg har bedt for ham. Han synes også vi gjør et godt arbeide så han ville ha kontonummeret. Nå har han sendt kr 10 000 til vårt hjelpearbeide. Hvordan det går med ham, har vi lagt i Herrens hender. Han takker for at jeg vil være hans venn. Jeg kan også nevne at flere av de som gir gaver forteller at de har gått på speideren i Adventistkirken for omkring 40 år siden og minnes det med glede.

Vi tror at Hjelpeaksjonen har et stort ubenyttet potensiale som en kontaktskapende begivenhet. Det er en ekstra bonus. Pengene brukes der hvor det trengs mest, i Sør-Sudan, Etiopia, Somalia og Myanmar, for å gi muligheter til barn og voksne som trenger utdanning og støtte for å klare selve livet.

Takk for at du tror på noe som er bedre. Takk for at du har troen på at det går an å forandre. Takk for at du jobber sammen med ADRA.

Mest av alt takk til Gud som er kjærlighet: «Kjærlighet oppfinnsom gjør, Gud vil åpne deg en dør.»

To uker før, og en uke etter TV-aksjonen går vi ikke dør til dør.