Påsketreffet er tilbake

  • Påsketreffet i 2016 ga mersmak. I år blir det nytt treff arrangert av Matteson Misjonsskole.

    Foto: Matteson Misjonsskole

Mange husker de gamle påsketreffene til Mattsons Misjonsskole med glede og nostalgi.

Gjennom de årene jeg har vært på Matteson Misjonsskole har jeg alltid likt inspirasjonshelgene. En periode trodde jeg faktisk at dette var det eneste offentlige arrangementet skolen hadde. Men i mange år har Matteson Misjonsskole hatt arrangementer, både ved nyttår, i påsken og i sommerferien. Du har kanskje hørt om Påsketreffet.

Det første Påsketreffet fant sted i 1990, på Nordagutu barneskole (samme sted som nå er Sauherad adventistkirke). I mange år var treffene i Telemark. Noen år var det to parallelle treff, da også ett på Nord-Vestlandet. Deretter var det flere år på Kvamsfjellet.

Påsketreffet er 27 år gammelt

Alder er bare et tall, men hvorfor ville Matteson Misjonsskole, en relativt liten og travel skole i utvikling, ta tid til et slikt treff? Hensikten var ganske enkelt å ta tid til rekreasjon i en åndelig atmosfære for elever og arbeidere – og andre venner. Påsketreffet passet perfekt til akkurat dette.

Rekreasjon og hvile fra dagliglivets travelhet

Nå skal det sies at jeg er veldig vant til inspirasjonshelgene. Sterke møter i adventistkirken i Mysen, musikken, maten, og det sosiale på lørdagskvelden som prikken over i-en. Disse helgene arrangeres to ganger i året, så hva var annerledes med Påsketreffet? En ting er at det varte en hel uke, og dessuten var ikke programmet så fullpakket. En av de som pleide å komme på disse treffene summerer det opp fint.

– Påsketreffet var felleskap; tid til å møtes, dele tanker om livet, være sammen. Det var også inspirerende møter eller bibelstudier, noen ganger ved en gjestetaler. Selvsagt var det mye tid til å være ute i vinternaturen. Vanligvis gikk vi på langrenn, noen sto på slalåm og enkelte valgte gåturer.

En norsk venn har fortalt meg at det er vanlig for nordmenn å gå på ski i påsken, så jeg forstår at Påsketreffet passet til den tradisjonen.

Påsketreffet var annerledes

Påsketreffet hørtes herlig ut. Hver gang jeg snakket med noen som hadde vært der, ville de bare smile. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om det før?

I 2011 gikk Påsketreffet gikk i dvale på grunn av et travelt skoleprogram og at Matteson Misjonsskole deltok mer på internasjonale arenaer.

Men i 2016 kom Påsketreffet plutselig tilbake. Det begynte med et møte i 2015 på kjøkkenet i andre etasje på Granheim, der noen Matteson-alumner var samlet. Hvert år fikk Matteson nye alumner, og med et voksende antall ungdommer som gikk ut fra Matteson, vokste også behovet for å inspirere, støtte og oppmuntre dem. For å prøve å gjøre noe med dette, ble det ble dannet en liten komité som ble kalt «Matteson Alumni Association», (MAA). Med ønske om å gjøre noe for mattesonalumni og samtidig gi dem muligheter til å støtte den videre utviklingen av skolen, lette komitéen etter noe som kunne være inspirerende og samlende. Der og da, i det lille kjøkkenet, var det noen som sa: Påsketreffet.

MAA relanserte Påsketreffet i 2016, og brukte det til å markere jubileene til Matteson Misjonsskole (30 år) og Granheimstiftelsen (25 år).

Over 80 personer kom sammen på Mesnali Leirsted ved Lillehammer. Dr. Tim Riesenberger var gjestetaler, og med temaet «Ingenting å frykte», bekreftet han syvendedagsadventist-troen, både fra et bibelsk-, og helserelatert perspektiv. Treffet ga også mulighet til daglige skiturer i et av de beste skiområdene i Norge, Sjusjøen. Sabbats formiddag ble tilbrakt sammen med menigheten i Lillehammer, og på ettermiddagen fikk deltakerne være med på artige gruppeaktiviteter ute som Matteson-elevene hadde laget. Responsen tyder på at treffet er berettiget.

– En oppløftende og hyggelig måte å tilbringe påsken på ...

– Et flott sted å tilbringe tid med venner i åndelige og naturnære omgivelser ...

I 2018 planlegger MAA et nytt treff. Jason Harral er invitert som taler, og med gode møter, snø, ski og fellesskap, lover det godt. Det blir et treff du helst vil få med deg.

Mer informasjon om Matteson Misjonsskole og Påsketreffet finner du på www.matteson.no.