Vinterfestivalen 2018

  • De som kom til Vinterfestivalen i år fikk med seg et rikholdig program som appelerte både til det åndelige og det praktiske.

    Foto: Adriel Mingo

  • Naturfotografen Alexander Myklebust (tv), delte både opplevelser og tips da han ble intervjuet av sin kusine, Melissa Myklebust.

    Foto: Adriel Mingo

De fleste som velger å bli kristne går stort sett gjennom den samme prosessen.

Under ledelse av Vårin Bruvik og William ble fredagskveldsmøtet på den etter hvert tradisjonsrike Vinterfestivalen i Lillehammerfylt med lovsang, intervjuer og informasjon om blant annet solidaritetstur og Newbold College.

Ekteparet Michal og Monika Rakowska fra Polen fortalte i et av intervjuene om et prosjekt som de kaller for «Sabbath Sofa». Prosjektet går ut på å inviterer folk på gata til å ta plass i en sofa de har tatt med seg. Mens de sitter i sofaen, forteller de om hvor flott det kan være å sette av en dag i uken til å hvile. På denne måten har de møtt mange mennesker og fått atskillige gode samtaler.

Det andre intervjuet på fredagen var med naturfotografen Alexander Myklebust. Han viste flere vakre naturbilder, og delte en rekke interessante fotoopplevelser, samt tips til hvordan man selv kan ta bedre bilder.

På lørdagen demonstrerte Michal og Monika Sabbatssofaen ved å invitere en fra salen opp i sofaen. På gudstjenesten snakket Jadanna Lijkendikj om de ulike stadiene de fleste mennesker typisk går gjennom for å bli en Jesus-«follower»: interesse, respons, og følelsen av uverdighet og ærefrykt.

Det er ikke alltid like lett å slippe alt man har i hendene og følge Jesus hvor enn han går. Men fellesskapet med andre, som også jobber mot det samme målet, er motiverende.