LifeStyleTV flytter til Arvika

  • LifeStyleTV flytter til dette innholdsrike bygget utenfor Arvika i løpet av sommeren. Flyttingen betyr at TV-kanalen ikke behøver å bygge nytt studio.

    Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

LifeStyleTV flytter i sommer fra sine nåværende lokaler nord for Malmö til en ideell eiendom ved Arvika i Sverige.

– Vi ser denne flyttingen som Guds ledelse. Nå kan vi flytte rett inn i et ferdig studio, sier Claus Nybo, leder for LifeStyleTV.

I lengre tid har LifeStyleTV arbeidet med planer om å bygge et nytt studio på eiendommen i Hörby. Det første spadestikket for det nye studio ble tatt 5. november 2017 med representanter fra Adventistkirken i de tre skandinaviske landene. På grunn av en uvanlig våt høst og vinter, var det ikke mulig å sette i gang selve byggearbeidene. Men bare noen måneder senere oppdaget Claus Nybo en eiendom som passet perfekt til det behovet LifeStyleTV hadde.

Bygningen ble opprinnelig oppført av den svenske operasangeren Håkan Hagegård i 1992 og inneholder et studio på 16 x 18 meter med 14 meters takhøyde. Anlegget ble de første årene drevet av en stiftelse der konserter og innspilling av lydproduksjoner var en viktig del av aktivitetene. Senere ble eiendommen kjøpt av en familie som drev hotell og konferanser i bygget. Disse eierne er nå blitt pensjonister og ønsker ikke å drive stedet videre.

Anlegget består i tillegg til studioet av kontorer, kontrollrom, fullt utrustet storkjøkken, spisesal og 13 gjesterom med til sammen 21 sengeplasser. Bygget selges fullt møblert med sengetøy til gjesterommene, alt utstyr på kjøkkenet samt dekketøy og bestikk til spisesalen.

Nybo skjønte raskt at eiendommen, som ligger landlig til 25 kilometer øst for Arvika og noen hundre meter fra den idylliske innsjøen Varmeln, var ideell for driften av LifeStyleTV. I løpet av vinteren ble alle som hadde gitt penger til bygging av nytt studio kontaktet, og de var også begeistret over tanken om å kunne flytte inn i et anlegg som står ferdig for omtrent samme pris som det ville kostet å bygge det planlagte studioet.

Styret for LifeStyleTV gjorde grundige vurderinger av eiendommen og avholdt et styremøte på stedet i midten av mars. Der ble den formelle beslutningen om kjøpet fattet. Styret vurderte det slik at kjøpet vil gi LifeStyleTV en ideell base for den videre driften. I slutten av april kunne Claus og Theresa Nybo overta nøklene til anlegget som nå blir den nye basen for LifeStyleTV.

Overtakelsen av Hagegården av LifeStyleTV var førstesideoppslaget i den lokale avisen, Arvika Nyheter, mandag 30. april. Til avisen sier Claus og Theresa Nybo at de kjenner seg velkommen i lokalmiljøet og ser store muligheter for driften i de nye lokalene.

Flyttingen fra Hörby vil skje i løpet av sommermånedene. På grunn av arbeidet med flyttingen og en tiltrengt oppdatering av serversystemet for programsendingene vil LifeStyleTV en periode i sommer ikke sende på satellitt. Men alle programmene vil være tilgjengelig på LifeStyleTVs hjemmeside www.lifestyletv.no og www.lifestyletv.se. Neste nummeret av bladet LifeStyleVIEW kommer i midten av juni, men det vil ikke komme ut noe sensommernummer i år.

Innvielsen av LifeStyleTVs nye studio og produksjonslokaler på Hagegården vil skje sabbaten 8. september 2018. Der kommer det til å være representanter fra Generalkonferansen, divisjonen og de tre skandinaviske unionene. Det blir en virkelig høytidssabbat. Hold av datoen, mer informasjon kommer snart!