Et mirakel i siste liten

  • Budet på det nye kirkelokalet ble lagt inn minutter før fristen. Det ble akseptert, og mirakelet var et faktum.

    Foto: Boli eiendomsmegling/ADAMS

Namsos menighet hadde store planer, men liten plass. Det så Gud.

Namsos menighet har lenge vært klar over flere nødvendige og kostbare investeringer som skulle vært gjort med kirkebygget vårt som ligger sentralt plassert i en bygård.

Men så begynte Gud å sende familier og enkeltpersoner som besøker menigheten regelmessig, og behovet til de besøkende hjalp oss å forstå bedre hva slags behov vi som Namsos menighet egentlig har vedrørende kirkebygg. Vi så at selv om kirkesalen ikke er fylt helt opp, så har Gud allerede fylt opp spisesalen vår. Når vi spiser sammen etter gudstjenesten, er det veldig trangt. Vi er ofte sammen i mange timer på sabbaten og det var svært begrenset med plass for barn som har lyst til å gjøre mer enn å sitte stille hele dagen.

De fleste besøkende, også de med barn, reiser en til to timer for å være sammen med oss på sabbaten. Det ble klart for oss at tak, vegger, vinduer og mye mer måtte pusses opp, men i tillegg hadde vi stort behov for romsligere spisestue og ikke minst et mer barnevennlig sted. Vi diskuterte i styre- og menighetsmøte denne våren og begynte å se for oss hva vi ønsket oss, og hva vi skulle lete etter. Men sannsynligheten for at en eiendom av den typen vi ønsket oss skulle dukke opp i nærheten til Namsos, var veldig liten. 

Siden behovet for oppussing både var stort og det hastet med å bli utført, hadde styret satt frist for endelig planleggingsmøte for oppussing av det gamle bygget til 26. august. To uker før fristen, og like etter at folk var tilbake fra ferie den 12. august, dukker det opp på markedet en eiendom som møter alle kravene som menighetsstyret har sett som ønskelig. Etter mange raske telefonsamtaler med medlemmer i ulike styrer, ble det bestemt å legge inn et siste bud for å se om Gud ønsket å vise menigheten i Namsos at nå er tiden kommet for å flytte. Budet vårt ble lagt ut noen minutter før siste akseptfrist og budet ble akseptert. Med det fikk Namsos menighet ny kirke. Det var et mirakel.

Eiendommen ligger landlig til med adresse Sørisvegen 755 i Overhalla kommune. Her er det godt med uteplass for trampoline, sklie og andre lekeapparater, lagerplass for kanoer, aktivitetsrom, barnesabbatsskolerom, plass for overnatting og mye mer som er ønskelig for barnefamilier i menigheten og andre som ønsker å delta i speiderarbeid og lignende. Dette er en drøm som går i oppfyllelse. 

Det er også en utleieleilighet i et separat bygg på eiendommen som vi gjerne kan tenke oss å leie ut til adventister som er glad i Gud, barn og alle slags folk, og har lyst til å være med og hjelpe til i et givende menighetsarbeid som er i en oppbygningsfase. Det er bare å ta kontakt for den som kan være interessert.

Styret i Namsos menighet takker alle som sto på for å hjelpe i den spennende prosessen. Vi er overveldet og rørt av den velvillighet og innsats som vi fikk oppleve fra alle involverte. Hjelpen overgikk alt vi kunne forestilt oss. Men den største takken sender vi til vår omsorgsfulle Far i Himmelen som ser våre behov og sender mennesker til å hjelpe oss når han ser det er viktig og nødvendig.