LifeStyleTV åpner nytt studio ved Arvika

 • – Jeg er så imponert over hva Gud har gjort her, sa Wilson i sin preken ved gudstjenesten da LifeStyleTVs nye lokaler ved Arvika ble innviet 8. september.

  Foto: Elsie Tjeransen/ADAMS

 • Victor Marley, leder for Adventistkirkens arbeid i Norge, uttrykte takknemlighet for det gode samarbeidet med LifeStyleTV siden kanalen ble etablert, og sa at Den norske union og LifeStyleTV får til mer i fellesskap enn de ville gjort hver for seg.

  Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

 • Fem kvinner stod for snorklippingen da LifeStyleTV innviet sine nyervervede lokaler. F.v.: Theresa Nybo Jakobsen, Produsent, LifeStyleTV; Nancy Wilson, kona til Adventistkirkens verdensleder og ivrig støttespiller for LifeStyleTV; Linnea Torkelsen, bidragsyter og støttespiller for LifeStyleTV; Audrey E. Andersson, organisasjonssekretær, Trans-Europeisk Division (TED); og Marianne Rygnestad, tidligere mediamisjonær ved LifeStyleTV.

  Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

 • Det nye bygget LifeStyleTV har kjøpt, inneholder i tillegg til et stort studio med stor takhøyde, flere gjesterom, fullt utrustet storkjøkken og spisesal.

  Foto: Claus Nybo/ADAMS

Tre hundre gjester feiret åpningen av LifeStyleTVs nye hovedkontor på Hagegården utenfor Arvika i Sverige, sabbaten 8. september 2018.

Ledere for Syvendedags Adventistkirken og andre gjester møttes i landlige omgivelser for åpningen av et nytt studio for LifeStyleTV, i takknemlighet for hvordan Gud ledet TV-stasjonen til lokaler som nærmest virker skreddersydd til formålet.

LifeStyleTVs nye studio ligger i Brunskog, 25 kilometer øst for Arvika og 160 kilometer fra Oslo på en landlig eiendom med utsikt mot innsjøen Värmeln.

LifeStyleTVs grunnlegger Claus Nybo beskrev det nye mediesenteret som et Guds mirakel da han fortalte om hvordan TV-stasjonen ble ledet til å kjøpe denne eiendommen.

«Gud har gjort noe vi ikke kunne forestille oss,» sa Nybo til de 300 gjestene som inkluderte Adventistkirkens verdensleder, pastor Ted N.C. Wilson, Raafat Kamal, leder for kirkens arbeid i Trans-Europeisk Divisjon, representanter for de tre skandinaviske unionene, Hope Channel, 3ABN og donorer.

«Vi trodde vi skulle bygge et nytt studio der vi var», sa Nybo. I stedet har LifeStyleTV fått kjøpe et senter verdt flere ganger mer enn byggeprosjektet var kostnadsberegnet til. «Jeg er så imponert over hva Gud har gjort her,» sa Wilson under sin preken ved gudstjenesten. «Gud hadde dette i tanke hele tiden.»

«Vår Gud er miraklenes Gud», sa Raafat Kamal, leder for Trans-Europeisk Divisjon i sin hilsningstale ved innvielsen. Pastor Victor Marley, leder for Den norske union, takket i sin tale LifeStyleTV for et nyttig samarbeide helt siden kanalen ble opprettet, og sa at Den norske union og LifeStyleTV får til mer i fellesskap enn de ville gjort hver for seg.

Kirkeledere fra Danmark, Norge og Sverige sa at de så åpningen av det nye studioet som en mulighet til å styrke arbeidet med å nå hele Skandinavia med Bibelens budskap. «Det som skjer her på LifeStyleTV skulle ikke være mulig menneskelig sett. Vi er for få medlemmer i Skandinavia til å få dette til. Vi må takke Gud for at han gjør underverk. LifeStyleTV er den eneste kanalen som kringkaster adventbudskapet 24/7 her i Skandinavia», sa Tor Tjeransen, medieleder i Den norske union.

Opptakten til mirakelet
Miraklet begynte da Nybo og hans team begynte å be i 2011. De ba Gud om å gi LifeStyleTV et større studio for å erstatte det knøttlille, provisoriske studioet de hadde i Hörby utenfor Malmö.

I 2015 hadde LifeStyleTV klart å skaffe halvparten av pengene som var nødvendige for å bygge en større bygning. Så stanset prosessen.

Tegninger for den nye bygningen ble utarbeidet og omarbeidet. Summen de hadde til rådighet var for liten til behovet. Men planene for et større studio ble for kostbare å gjennomføre.

Men etter hvert fikk Nybo byggetillatelse for et nytt studio og bestemte seg for å gå ut i tro. I en seremoni 5. november 2017 ble det første symbolske spadestikket tatt på eiendommen der det nye studioet skulle ligge. Håpet var å åpne den nye bygningen tidlig i september 2018.

Det regnet kraftig den dagen det første spadestikket ble tatt, og deltakerne i seremonien hadde gummistøvler på beina og paraplyer i hendene. Ganske uventet førte seremonien til nye gaver til studioet.

«Det vi gjorde i tro, inspirerte andre mennesker, og i løpet av en måned hadde vi løfter om resten av pengene vi trengte», fortalte Nybo.

Men vedvarende regn både i november og desember gjorde det umulig å begynne arbeidet med fundamentet.

Mens folkene på LifeStyleTV ventet, så de på nettet for andre alternativer, og de fant til salgs et musikk- og retrettssenter bygget av en operasanger. Noen av de ansatte ved LifeStyleTV ville se på eiendommen i Brunskog, mens andre mente det ikke var nødvendig siden planene var klare for å bygge der de var.

Men til slutt ringte Nybo eiendomsmegleren og avtalte et besøk til den spesielle eiendommen. Da de ankom, ringte megleren og beklaget at han ikke hadde husket at eieren var i Spania og ikke kunne gi ekteparet Nybo noen omvisning. Paret gikk rundt eiendommen, men kunne ikke se stort fordi gardinene var trukket for. Da de kom tilbake til bilen for å reise videre, ringte telefonen. Det var megleren. Han fortalte at eieren uventet hadde returnert en dag tidligere fra sin reise og ville komme til eiendommen om noen minutter.

Overraskende møte
Øyeblikk senere kom eieren kjørende. Han så nøye på Theresa Nybo, og utbrøt: «Hvor har jeg møtt deg før?» De to hadde aldri møttes. Det viste seg at eieren hadde sett på LifeStyleTV og kjente henne igjen fra et matlagingsprogram hun er programleder for.

«Dette møtet må være Guds ledelse», sa eieren.

Nybo ba Gud om hva de nå skulle gjøre. Han søkte råd fra pastor Wilson, Raafat Kamal, og Robert Sjölander, formann for Den svenske union. Han spurte de store donorene om hvordan de ville reagere om han kjøpte senteret istedenfor å bygge det nye studioet.

«Svaret var mye mer positivt enn vi kunne ha forestilt oss», sa han. Folk var veldig begeistret for de nye mulighetene, og de sa: «Vi vil være med å sikre at dere kan kjøpe dette stedet.»

LifeStyleTV åpnet sitt nye hovedkontor sabbaten 8. september. Dermed var målsettingen fra november 2017 om innvielse i september 2018 oppnådd. Men i stedet for å flytte inn i en ny bygning, har LifeStyleTV flyttet inn i et anlegg med et studio på samme størrelse som det planlagte, men som samtidig rommer så mye mer.

«Hvis det er noe jeg har lært fra LifeStyleTV, er det at Gud vil at vi skal drømme store drømmer, men begynne med det vi har», konkluderte Nybo. [TedNEWS]

Først publisert i Adventist Mission. For å finne ut mer om LifeStyleTV, besøk deres hjemmeside: http://lifestyletv.se/.