Meny
Lukk
Foto: Petter Olaf Vetne/AME

Kjære tenåringer

Det er ingenting viktigere i livet enn å tilhøre Guds store familie.

Noe av det vanskeligste ved å måtte avlyse sommerens arrangementer, var at jeg vet hvor mye det betyr for dere. Jeg har sett hvordan så mange av dere møter opp og stortrives på speiderleir, sommerstevnet og stevnet til Levende Vann. Disse stevnene er for mange av dere årets høydepunkt. En tid hvor dere kan henge sammen i et godt og inkluderende kristent miljø.

Mange tenker nok at dere tenåringer har alle de forutsetninger som trengs for å klare dere fint i en tid hvor samfunnet er tvunget til å bruke elektroniske løsninger. Dere er jo eksperter i bruk av Snapchat, Tic Tok, og Instagram. Men poenget er at dere er sosiale og elsker å være sammen. Sosiale media er bare en måte å holde kontakt i tiden mellom fysiske møter med venner.

Derfor var det tungt å måtte avlyse sommerens arrangementer. For det er på leirer og stevner at man virkelig blir kjent. Frihet. Varme og sene kvelder. Gode samtaler. Andakter. Dåp. Lek. Moro. Alt sammen med gode og nære venner. Fysisk felleskap knytter oss til hverandre, til menigheten og til Gud.

Det er lenge siden jeg var tenåring, men som leder for Adventistkirken i Norge er jeg skuffet på deres vegne. Jeg er fornærmet. Jeg er lei meg. Jeg var ungdomsleder for Adventistkirken i Norge i mange år. Jeg er en pappa med tenåringer i familien (noen av dere kjenner dem). Jeg kjenner mange av dere og dere er viktige for meg.

Jeg vil også si at dere er utrolig viktige for menigheten. Viktigst av alt er at du er uvurderlig viktig for Gud. Han ser deg nå. Jeg er sikker på at Gud også vil savne det felleskapet som har blitt tatt fra oss i sommer. Det står i Bibelen at «hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem».

Det er Guds plan at vi skulle være sammen. Derfor skapte han menigheten. Han kaller oss for hans kropp, koblet sammen med han som er hodet. Han sammenligner oss med grener på et tre, med han som stammen. Det er Satan som er glad i avstand og som bruker enhver anledning til å bryte ned det mellommenneskelig. Den gode nyheten er at Gud er sterkere enn Satan.

Allerede nå begynner samfunnet å åpne opp igjen. Når du leser dette, har du sikkert vært tilbake på skolen i tre eller fire uker. Vi kan glede oss over det. Vi kan se skolevenner igjen. Det er et tegn på at vi tar skritt i riktig retning. Men det er likevel avstand, regler og ikke noe sommerstevne. Samfunnet er ikke gjenåpnet nok, enda. Uff.

Vet du hva? Når dette er over, må vi feire! Jeg vet at SABU vil jobbe ekstra hardt for å skape muligheter til å være sammen. Det blir skikkelig bra. Noe å se frem til. Noe Jesus ser frem til også. Og neste sommer vil være tidenes beste sommer. Det legges planer allerede!

I mellomtiden oppmuntrer jeg dere tenåringer til å bruke de mulighetene dere har til å holde kontakt. Lokale menigheter begynner å fungerer igjen. Bli med! Online samlinger blir man lei av etter hvert, men det er verdt å bli med for å holde kontakt. Om du har anledning til å bli elev på Tyrifjord Videregående Skole, så gjør det. For der får man ikke bare en topp utdannelse, men også et positivt kristent miljø og de beste venner man noen gang vil få. Andre kan glede seg til absolutt.9ende og Basecamp 8, sammen med tenåringstreffene til høsten.

En siste tanke. Noen av dere tenker på dåp. Kanskje dere hadde planer om å bli døpt på sommerstevnet, speiderleiren eller på Levende Vanns stevne. Så hva nå? Hva med å bli døpt lokalt i din kirke? Tenk hvor koselig det kan være også. Fra 15. juni vil samfunnet være mer åpent, så du ville kunne invitere venner til din menighet. Tenk så koselig. Noen vil sikkert ønske å vente til neste sommer. Om det er deg, vil jeg oppmuntre deg til å gjøre en avtale om det nå, hvis ikke med en pastor, så med en venn. Gjør det kjent at du skal døpes neste sommer. For det er ingenting viktigere i livet enn å tilhøre Guds store familie. Der kan vi glede oss til et evig «sommerstevne» sammen, uten Covid-19.