Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Sommeren, samfunnsengasjement og maratonløping

Jeg håper det har vært en god sommer for deg og dine.

Sommeren er over. Jeg fikk være med på noen fantastiske arrangementer, har slappet av litt innimellom og har endelig meldt meg på min første maraton.

Av og til er det viktig å kjenne på at vi er en del av den store adventistfamilien, og at vi opplever noen høydepunkter sammen. Arrangementer som Sommerstevnet og TEDs speidercamporee er med å styrke felleskap, dyrke relasjoner og skape gode minner. Vi blir minnet på at troen er ikke bare en «personlig greie», men noe vi opplever i felleskap med, og i tjeneste for, andre.

Takk til alle som var med å gjennomføre sommerens arrangementer. En spesiell takk til SABU, vår flotte barne- og ungdomsforening, som sto sentralt i både Sommerstevnet og TEDs camporee, og var en viktig støttespiller for Adam Hazel og hans team i gjennomføringen av IMPACT Lillehammer. Takk også til Daniel og Silvia Pel og deres team for arrangementet i Fyresdal, som var til velsignelse for de mange som deltok.

Når det er sagt, er det en fare ved interne arrangementer, at fokuset blir for internt på vår identitet, våre interne diskusjoner og på at vi har det bra. Jesus ber oss om å løfte opp Guds godhet og vise den til andre ved å gjøre godt og tjene andre. Sluttpoenget i Jesu store tale om hans gjenkomst, i Matteus 24 og 25, er et bilde av hvordan kongen finner sine egne, de som hadde vært samfunnsengasjert, tjent andre og hjulpet dem som ikke kunne hjelpe seg selv. Fokuset her, som i mye av Bibelen, er på hvordan vi bidrar til rettferdighet i verden og viser nestekjærlighet i praksis.

Markedsdagene både på Sommerstevnet og camporee’en fikk oss til å se litt vekk fra vår egen kos og gjøre noe for dem som trenger hjelp. Et rekordstort beløp ble samlet til ADRA på Sommerstevnet, nesten kr 140 000. ADRA Europa var også på camporee’en for å fortelle om ADRAs globale kampanje for å skape oppmerksomhet om at så mange barn i verden ikke har mulighet å gå på skolen. Alle barn. I alle land. På skolen. Dette er slagordet. Og du kan støtte aksjonen ved å lese mer og signere underskriftskampanjen her.

Samfunnsengasjement er en del av Adventistkirkens DNA og en av de tre verdiene Den norske union ønsker å fokusere på i denne perioden. Som Guds folk i endetiden ber Jesus oss formidle sannheten om at Gud bryr seg. Gud er god og rettferdig. Ellen White var opptatt av dagsaktuelle saker i hennes tid, som slaveri, fattigdom og overgrep mot barn[i]. Selv de tre englenes budskap handler om rettferdighet. Gud er god. Det falske og alt som er urettferdig, er dømt og beseiret. Alt er synliggjort slik at mennesker som en gang var slaver under synd, nå har frihet til å velge evig liv sammen med vår kjærlige Gud (Romerne 6,17-23).

Derfor er det viktig at vi engasjerer oss for vår tids samfunnsproblemer. Jeg skal ut i Hjelpeaksjonen og samle ved dørene. Men i år har jeg lyst å gjøre noe mer. ADRAs prosjekt i Niger, et av verdens fattigste land, er et utrolig fint prosjekt hvor de skal bygge klasserom i 20 landsbyer slik at flere enn 6 000 barn skal får mulighet til å gå på skolen.

Det er her min maraton kommer inn. Jeg skal bruke et mål jeg har hatt lenge, til noe godt. Jeg har meldt meg på Loch Ness Maraton i Skottland, den 6. oktober, og skal bruke løpet til å samle penger for ADRAs utdanningsprogram i Niger. Prosjektet er også fokuset for Hjelpeaksjonen og et prosjekt jeg virkelig har tro på.

Jeg har aldri løpt mer enn halvmaraton før, så jeg er spent og trener målbevisst. Klarer jeg å samle en del penger, blir det ekstra motiverende å løpe. Utdannelsen er viktig for å bekjempe fattigdom og urettferdighet, noe jeg tror Gud kaller oss til i disse tider. Jeg hadde satt enormt pris på om du også kunne støtte min innsamling. Du finner den her.

Takk for sommeren og for alt du gjør for Guds rike.

_________________

[i] For eksempel: Testimonies on Sexual Behaviour, Adultery and Divorce, s. 247; Christ’s Object Lessons, s. 220; Testimonies vol. 1, s. 201.