Meny
Lukk
Leif Magne Pettersen ble døpt av pastor Rolf Andvik i Adventistkirken 10. mai 2022.
Foto: Solveig Tonstad

Sårbarhetens kraft i Trondheim

Han glemte aldri sin mors adventtro.

10. mai i år ble en håndfull personer i Adventkirken i Trondheim vitne til kraften i sårbarhet. Den tidligere så barske fiskeren, Leif Magne Pettersen, som har hatt egen stor fiskebåt og mannskap i værharde farvann langs Finnmarkskysten og mot Island, og derpå fangstlevering helt i sør mot Kristiansand, fikk oppleve det han «lenge har ventet på»: Å bli døpt.

Leif Magne glemte aldri sin mors adventtro, og godt inn i pensjonisttilværelsen fikk han kontakt med Adventistkirken i Trondheim. Helseutfordringer har det vært mange av, men også hjemme-besøk med samtaler og bibelstudier sammen med pastor Rolf Andvik og forstander Stig Aspli.

Men hvordan komme ned i vannet når man sitter i rullestol og bare kan bevege seg med krykker og to kunstige benproteser fordi begge bena er amputert fra knærne og ned?

Hele dåpsanledningen fikk en nåtidsklang av historien i Markus 2 for mer enn 2000 år siden, der fire venners kreative engasjement hjalp den lamme mannen å komme helt nær Jesus: «…de brøt opp taket over stedet der han var, laget en åpning og firte ned båren som den lamme lå på. Da Jesus så deres tro, sa han til den lamme: «Sønn, syndene dine er tilgitt. … og alle de som var til stede ble ute av seg av undring» (Markus 2:1-12).

I Adventkirken i Trondheim ble sårbarheten til kraft, da tre sterke menn fra menigheten tok grep – løftet, bar og støttet Leif Magne ned i bassenget der han ble døpt av pastor Rolf Andvik.

For en samhandling! Og dåpen – for en hjelp til å huske det største og beste i livet.

Rolf Andvik henviste deretter til historien i Lukas 24, hvordan de nedbrutte disiplene til Jesus på veien til Emmaus, fikk følge av en de ikke gjenkjente, og underveis ble øynene deres åpnet for en helt ny grensesprengende forståelse av kjente tekster. Det ga ny kraft: «Brant ikke hjertet i oss da han talte til oss på veien og åpnet skriftene for oss?» (Lukas 24:32).

Leif Magne fikk Salmene 37:5-6 på sitt dåpsbevis: «Legg din vei i Herrens hånd! Stol på han, så griper han inn. Han lar din rettferd stige opp som lyset, din rett som høylys dag.»

Tilbake til nyhetsarkiv