Lukk
På tross av sterk medlemsvekst, er David Trim bekymret over det høye antallet medlemmer som melder seg ut av menigheten.
Foto: Brent Hardinge

Sterk medlemsvekst for Adventistkirken i 2017

1 352 931 nye medlemmer ble døpt i Syvendedags Adventistkirken i fjor.

David Trim, leder for kirkens kontor for arkiv, statistikk og forskning, kunne fortelle om betydelig kirkevekst da han presenterte årsrapporten under møtet til kirkens verdensstyre tidligere i oktober.

Hver eneste time, året rundt ble det i snitt døpt 154 nye medlemmer. 2017 var det fjortende året på rad med over en million nye medlemmer i Adventistkirken. Den kraftige veksten betyr at det blir et nytt medlem i menigheten hvert 23. sekund.

Ifølge tallene i den årlige statistikkrapporten skyldes den solide menighetsveksten i hovedsak svært sterk vekst i Afrika og Sør-Amerika der kirken fra før har svært høye medlemstall. De fire verdensdivisjonene med de høyeste dåpstallene er Øst-Sentral-Afrika divisjonen(388 035), Sør-Afrika Indiske hav divisjonen(268 121), Sør-Amerika divisjonen (231 406) og Inter-Amerika divisjonen (184 943).

Trans-europeisk divisjon med de nordiske landene, har også i år den laveste veksten med 2 288 nye medlemmer. Det representerer 0,17 % av den totale medlemsveksten.

David Trim flagget i sin rapport en bekymring over det høye antallet medlemmer som melder seg ut av menigheten. I sin presentasjon viste han til at i løpet av perioden fra 1965 til i dag har så mange som 40% av alle dem som har vært medlem i perioden, meldt seg ut. Dette er en situasjon alle nasjonale og lokale ledere må ta tak i.

På den positive siden for Trans-europeisk divisjon trakk Trim fram at vår divisjon står for 11,25 % av alle misjonsgavene, selv om medlemsmassen bare er 1,25 % av verdens adventister.

Statistikkrapporten kan lastes ned her: www.adventiststatistics.org.

Tilbake til nyhetsarkiv