Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

140.000 til ADRAs prosjekter under TV-program

Kvelden synliggjorde det store engasjementet som finnes i menighetene.

Medarbeiderne i ADRA er kjempeglade for at det har kommet inn Kr 140.000 i forbindelse med direktesendingen fra Adventistkirken i Mjøndalen lørdag kveld 13. november.

Også i år har koronapandemien ført til at Hjelpeaksjonen mange steder i landet måtte ta andre former enn tradisjonell bøsseinnsamling fra dør til dør. Men både menigheter og skoler har gjennomført mange alternative innsamlingsformer.

En av disse nye innsamlingsformene, er det direktesendte TV-programmet fra Adventistkirken i Mjøndalen. Kommunikasjonsleder i ADRA, Gry Haugen, hadde satt sammen et variert, informativt og underholdende program. Sammen med Yngvar Børresen ledet hun den to timer lange sendingen med innslag fra menigheter rundt om i Norge.

Innsamlingen er en viktig del av menighetens arbeid og viser samfunnsansvar i praksis. Den er også et godt bidrag i Adventistkirkens globale arbeid under slagordet «Alle engasjert». Som avslutning av bønneuken viser programmet at bønn også leder til praktisk tjeneste for andre, drevet av Guds kjærlighet.

Årets innsamlingsaksjon skal finansiere utdanning for barn og unge i Myanmar. Utdanning av unge, særlig jenter, er et viktig bidrag i arbeidet for å hindre at barn havner i moderne slaveri. Forstander for Adventistkirken i Harstad, Saw Brown, er selv opprinnelig fra Myanmar, og i programmet takket han for det arbeidet ADRA gjør i landet der han vokste opp.

Fra Bergen fikk vi en rapport om hvordan menigheten og skolen hadde arrangert både sponsorløp og markedsdag for å samle penger til ADRAs prosjekter. Det har gått over all forventning. Til nå har det blitt samlet inn 430.000 kroner i Bergen til disse prosjektene.

De siste årene har det kommet inn nesten fire millioner kroner i innsamlingen. Gry Haugen er selvfølgelig glad for pengene som har kommet inn under TV-sendingen, men for henne er det noe som er av like stor betydning.

– Det er like viktig å vise det store engasjementet som finnes rundt i menighetene for ADRA og utviklingsprosjektene våre. Gjennom innslagene i TV-sendingen, blir menighetene knyttet sammen om en felles oppgave, sier kommunikasjonslederen. Haugen mener at følelsen som skapes av at vi står sammen om denne viktige oppgave, er den viktigste merverdien med TV-programmet. Hun minner også om at uten det lokale engasjementet i menighetene, blir ADRA fattigere.

Programmet bød på flere inspirerende musikkinnslag. Barnekoret fra Rosendal skole, under ledelse av Linda Eide Broomé, slo an tonen i programmet med sangen «Alle kan dele». Da barnekoret fra Sauherad dro i gang «Kan jeg få smitte deg litt med ekte glede», var det nok mange både i kirkesalen og ved TV-apparatene hjemme, som fikk lyst til å danse i ren glede og takknemlighet.

Staben i ADRA takker alle som bidro med gjenstander til auksjonen, alle som bød på gjenstandene og dem som bidro for å gjøre sendingen mulig.

Det er ikke for sent å bidra til årets hjelpeaksjon i regi av ADRA. Pengene du gir, kommer fram dit de trengs. Under 10 % av innsamlede midler brukes til administrasjon. Slik administrasjon sørger for at pengene blir brukt på riktig måte. ADRA Norge har i flere år blitt rangert som en av landets mest effektive pengeinnsamlere med svært lave innsamlingskostnader.

Tilbake til nyhetsarkiv