Meny
Lukk
I forbindelse med Hjelpeaksjonen, besøker ADRA-ansatte en rekke menigheter gjennom flere uker om høsten.
Foto: Derek Glass

20 i kirken og 16 familier på Zoom

Harstad menighet får besøk av ADRA.

«Det oppleves som en spesiell anledning når vi kommer rundt fra ADRA og forteller om arbeidet i Myanmar,» sier Derek Glass fra ADRA Norge, som sist sabbat besøkte Harstad menighet hvor det finnes en gruppe i menigheten som opprinnelig kommer fra Myanmar. Mange av burmeserne i Norge har kommet hit som kvoteflyktninger gjennom FN-systemet. Flere har levd barndommen sin i flyktningleirer.

I Harstad var rundt 20 personer samlet i kirken denne sabbaten. Sammen med de fremmøtte i kirken møttes også 16 familier fra hele landet med burmesisk bakgrunn, via Zoom. Saw Brown, som er aktiv i kirken i Harstad, sa at «Det er godt å høre at ADRA kan møte behovene til mennesker så mange forskjellige steder i Myanmar. Dette året har det vært militærkupp i landet. Det har medført store konflikter i landet. I tillegg herjer pandemien. ADRA er med og gir håp. Det er godt for oss å høre.»

Hjelpeaksjonen om høsten er den tiden på året hvor Adventistkirkene i hele Norge har et særlig fokus på å jobbe sammen for å samle inn midler til ADRAs arbeid i flere av verdens fattigste land. Flere av Adventistkirkens nye medlemmer rundt om i Norge, kommer nettopp fra Myanmar. Selv om landet i hovedsak er et buddhistisk land, finnes det også store kristne grupper i landet. Adventistkirken i landet er godt representert med 240 kirker og et medlemstall på rundt 34 000.

Sammen med den store Zoom-menigheten denne sabbaten, tok menigheten i Harstad opp Vipps-kollekt til ADRA, Victoria Brown sang sammen med fire søskenbarn, og Glass talte.

«Det var virkelig en velsignelse å være i Harstad denne sabbaten,» forteller Derek, som selv bodde med familien sin i Myanmar fra 2014 til han kom til Norge i 2019. «For en fin gruppe mennesker! Jeg fikk også møte nordmenn, folk fra Sør-Sudan og Burundi, i tillegg til våre søsken fra Myanmar. Jeg er så glad for den interessen og støtten som blir vist for at vi sammen skal kunne bringe håp og oppmuntring til mennesker i nød.»

I år er tematikken for Hjelpeaksjonen «moderne slaveri», og landfokuset er Myanmar. Mange mennesker som lever i fattigdom og i land med uro og konflikter, risikerer å havne i slaverilignende situasjoner i sin kamp for å overleve og skaffe nok mat til familiene sine.

Tilbake til nyhetsarkiv