Meny
Lukk
Britt Celine Oldebråten i ADRA er veldig fornøyd med at det kom inn Kr 215 000 til ADRAs utdanningsprosjekter i Sør-Sudan. Bildet av Anne Valen Næss, gikk for Kr 18 000 på auksjonen.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange

215000 til ADRA under direktesending

Barn i Sør-Sudan får skolegang for pengene.

Under en direktestrømmet TV-sending fa Adventistkirken Mjøndalen lørdag 14. november kom det inn kr 215 000 til ADRAs utdanningsprosjekter i Sør-Sudan. Programmet hadde innslag fra Adventistkirker over hele landet og markerte avslutningen på kirkens bønneuke og ADRAs hjelpeaksjon.

Programmet var et godt eksempel på hvordan kirkens medlemmer fra nord til sør har vært med i kampanjen «Alle engasjert».

ADRAs generalsekretær, Birgit Philipsen, er veldig glad over den positive responsen seere over hele landet har hatt til programmet.

– Det har vært en oppmuntring å samle hele adventist-Norge rundt ADRAs arbeid med å gi utdanning til barn og unge i Sør-Sudan. Jeg er særlig glad for at mange også i koronatiden ser ut over sine egne utfordringer og tenker på mennesker som har det vanskeligere. Det inspirerer oss i ADRA til vårt videre arbeid.

I løpet av sendingen fikk seerne rapporter fra adventistkirker og skoler over hele landet. I et år preget av koronapandemien har mange skoler likevel samlet betydelige beløp til det bistandsarbeidet ADRA driver.

– Det er morsomt at unge og eldre talenter fra hele landet samles og er så engasjert, tenker Philipsen.

Britt Celine Oldebråten, en av ADRAs medarbeidere, var ansvarlig for en auksjon der budene kom inn via Facebook. Gjenstandene som ble auksjonert bort, spente mellom verdifulle ting til det mer kuriøse.

Hun er veldig fornøyd med responsen på auksjonen.

– Vi visste ikke om folk kom til å se på og om de kom til å by, men det ble en enorm respons, og vi fikk inn en fantastisk sum, sier Oldebråten, som fikk det veldig travelt mot slutten av auksjonen. Da haglet budene inn.

Kunstmaleren Anne Valen Næss, som er en av landets mest betydelige kolorister, hadde donert et maleri til auksjonen. Bildet var malt til auksjonen og hadde tittelen «Alle engasjert». Sluttbudet lød på kr 18 000.

– Det gledet meg enormt at bildet kunne bli til velsignelse, sier Næss.

Av de kuriøse gjenstandene som ble auksjonert bort under sendingen, var noen bokser Nuttolene. Det er en paté laget av peanøtter og vekker mange minner hos syvendedagsadventister i Skandinavia. Det er lenge side produktet gikk ut av produksjon.

Tom Angelsen klarte å slå kloa i de tre boksene med et bud på kr 900. Han har enda ikke planlagt noe festmåltid. Trolig blir innholdet brukt til pålegg forklarer den lattermilde budvinneren.

– Jeg synes det er godt med Nuttolene på brødskive med tomat og majones, sier Angelsen.

For barna i Sør-Sudan er alle bidragene til ADRAs hjelpeaksjon 2020 viktig, uansett hvordan de er samlet inn. Skolegang er for mange nøkkelen til en bedre framtid. ADRAs utdanningsprosjekter i Sør-Sudan drives med finansiering fra Norad.

Tilbake til nyhetsarkiv