Lukk
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Å lage disipler, ikke medlemmer

Vi er her for å velsigne…, så la oss velsigne.

Laurence Burn jobber til daglig i Adventist Frontier Missions, som er Adventistkirkens organisasjon for å sende ut misjonærer til de mest isolerte stedene i verden. Der er han ansvarlig for å utdanne misjonærene før de sendes ut til sine destinasjoner.

Denne helgen var han i Norge og deltok med undervisning på ledersamlingen på Sundvollen hotell.

Burn er intens og engasjert, og når han vil poengtere hva vår identitet-, og i forlengelsen av det, hva vår oppgave er, velger han dramatiske bibeltekster

– Adventistkirken ble til under omstendigheter som tilsa at alt hastet og det som skulle gjøres måtte gjøres .

Bibelteksten i Åpenbaringen 14:6-12 var spesielt med på å forme intensiteten og hastementaliteten. Der finner vi tre engler som flyr høyt på himmelen og roper ut tre budskaper med en kraft så stor at hele verden hører det. Det handlet om evangelium, advarsel og dom. Disse versene har definerte vår identitet og vår misjon til denne dag.

Det er maktpåliggende for oss å få budskapet ut slik at verden får vite hva Gud vil formidle.

I det samme tempoet og med den samme intensitet som englene i Åpenbaringen aksepterer vi at Gud ikke bare foreslår, men bebuder sine barn å drive misjonsarbeid. «Meg er gitt all makt… Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler…» (Matteus 28:18-19).

Dersom vi bekjenner oss til den kristne tro finnes det ingen grunn til å ligge bakpå, understreket Burns.

– Han som hadde all makt til å kreve hva som helst, sa: Gå å lag disipler. Da er det mulig, også i Norge. Det er en fornærmelse mot han som har all makt å påstå at han ikke makter å gjennomføre sin plan her.

Da Gud kalte Abraham til å bli far til en helt ny nasjon, begrunnet han kallet slik: «I deg skal alle slekter på jorden velsignes» (1 Mosebok 12:3).

– Når Gud velsigner er det meningen at vi skal dele de velsignelsene, og velsigne verden rundt oss.

Når Gud velsigner oss med sitt evangelium, er det opp til oss å velsigne verden på den samme måten. Bibelen er Guds tale til oss i dag, og vi må derfor anvende Bibelen og bibelstudier for å videreføre de velsignelsene.

Burn viste oss deretter hvordan vi på en enkel og begripelig måte kunne gjennomføre bibelstudier i en gruppesammenheng. Det er en oppskrift på tre punkter.

  1. Les bibelteksten. Ett av gruppemedlemmene skal lese en tekst høyt mens de andre lytter til den. Hverken mer eller mindre.
  2. Deretter skal en eller flere i gruppen gjenfortelle teksten med sine egne ord. Det skal ikke være en tolkning, utleggelse eller undervisning. Simpelthen gjenfortell teksten med egne ord.
  3. Til slutt skal man stille to spørsmål som gruppen kan samtale om: a) Hva sier denne teksten om Gud, og b) hva vil denne teksten at jeg skal gjøre?

Å gjøre andre til disipler innebærer at vi velsigner og leser Bibelen med de vi har rundt oss.

Burn var tydelig på at ingenting av det vi lærer på seminarer betyr noe om det ikke blir anvendt.

– Seminarer gjør ingen forskjell. Handling gjør en forskjell.

På et seminar lytter vi og lærer metoder. I det virkelige disippellivet må vi faktisk reise oss av stolen og gjøre noe vi har et konkret mål og hensikt med. Vår hensikt er å velsigne, vårt mål er å gjøre hele verden til disipler.

Så la oss velsigne!

Tilbake til nyhetsarkiv