Meny
Lukk
Absolutt9ende 2022 samlet på Vegårtun.
Foto: Fredrik Schneider

Absolutt9ende 2022

Det mest populære er kveldsaktivitetene.

Sol hele uken for over åtti elever og trettien voksne. For første gang har Absolutt9ende blitt arrangert om våren. Grunnen er at i skoleåret 2021/2022 har det blitt arrangert to Absolutt9ende, da en elevgruppe fikk utsatt sin leir på grunn av pandemi. I uke 17 har derfor årets niende trinn vært samlet på Vegårtun i Vegårshei. Leiren har som vanlig hatt hovedingredienser:

  • Sosiale og fysiske aktiviteter
  • Undervisning
  • Trosformidling

Det sosiale er viktig for tenåringer. Derfor skjer det meste på leiren i grupper. Alle elevene blir delt inn i grupper på fire eller fem personer. Denne gruppen har en fast voksen gjennom hele leiren. Det vil si en lærer, en skoleassistent, en pastor eller ettåring. For elevene på adventistskolene som er små skoler er det ekstra hyggelig å få være sammen med mange andre på samme alderstrinn. Når vi spør elevene hva de setter pris på ved leiren er det nettopp dette som trekkes fram.

Lisa Fønnebø fra Ekrehagen skole i Tromsø, sier dette om leiren: «Det har vært mye bedre enn forventet. Fantastisk å møte nye og gamle folk fra Langedrag. En super opplevelse med glede, moro og god mat.»

Joakim Gustavsen Sandell, Engesvea skole på Lillehammer, forteller dette: «Det har vært bra. Jeg har fått nye venner og det har vært morsomme aktiviteter, det har vært spesielt morsomt å spille fotball med mange andre. Absolutt9ende har vært gøy!»

Den siste kvelden på Absolutt9ende evalueres leiroppholdet. I år var det veldig hyggelig å legge merke til at de voksne fikk svært gode tilbakemeldinger. Evalueringen forteller oss også, at det mest populære som skjer på leiren er kveldsaktivitetene.

Lisa Madelen Nilsen fra Rosendal skole i Mjøndalen, sier følgende: «Absolutt9ende har vært veldig bra og sosialt. Aktivitetene var veldig morsomme, spesialt kveldsaktivitetene med bibelsmugling og elgjakt.»

Denne uttalelsen, forklarer kanskje hvorfor de voksne får så gode karakterer. For det er moro å jakte på lærere og pastorer som skal være liksomelg, og det er moro når de voksne er med på en slags avansert gjemsel og å konkurrere med de voksne.

Absolutt niende har snart blitt arrangert tjue ganger. Denne leiruken bidrar sammen med det andre arbeidet i SABU og skoleavdelingen til å skape et samhold mellom tenåringer, men også til trosformidling, elevrekruttering til Tyrifjord videregående skole og menighetsvekst.

Tilbake til nyhetsarkiv