Meny
Lukk

Britt Celine Oldebråten holdt styr på auksjonen under direktesendingen i fjor. Hun håper på en innbringende auksjon også i år.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

ADRA-program direkte fra Mjøndalen

Høsten er hjelpeaksjonstid for adventister i Norge. Menigheter over hele landet viste stor kreativitet da dør-til-dør-innsamling ble umulig mange steder i fjor. I et direktesendt program 13. november vil vi feire resultatet fra årets hjelpeaksjon.

I år blir trolig lettere å arrangere den tradisjonelle innsamlingsformen for ADRAs hjelpeprosjekter. Men fjorårets erfaringer gjør nok at mange menigheter nå har flere alternative måter å samle inn penger til sårbare mennesker.

Trofasthet, raushet og samfunnsansvar er kjerneverdier for Adventistkirken og er sentrale i vår langtidsplan. Hjelpeaksjonen er utvilsomt Adventistkirkens mest profilerte arrangement i offentligheten i løpet av året, og aksjonen passer som hånd i hanske med det vi ønsker å være som menighet.

Trofasthet, raushet og samfunnsansvar

Fordi Gud er trofast mot oss, ønsker vi å leve i en trofast relasjon til han. Det innebærer å ta på alvor det Jesus sa: «Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Matt 25:40).

Fordi Jesus har elsket oss først, vil vi elske andre og være rause medmennesker. «Vi elsker fordi han elsket oss først» (1 Joh 4:19). Mange barn i andre land skal få kjenne resultatene av vår kjærlige raushet gjennom hjelpeaksjonen.

Fordi Gud er skaper og har betrodd oss mennesker å forvalte hans skaperverk, ønsker vi å ta ansvar og være gode forvaltere. Praktisk innsats for andre er en form for tilbedelse av «ham som skapte himmelen og jorden, hav og kilder» (Åp 14,7), fordi Jakob poengterer at tilbedelse er mer enn bønn og salmesang. «En gudsdyrkelse som er ren og feilfri for Gud, vår Far, er å hjelpe enker og foreldreløse barn i deres nød, og ikke la seg flekke til av verden» (Jak 1:27).

Alle engasjert

Kristen tro dreier seg om en erfaring med Gud. Det er når vi gjør noe for ham og med ham at troen lettest blir styrket. Derfor oppmuntrer vi alle til å være engasjert i hjelpeaksjonen på en eller annen måte. Aksjonen innebærer så mange muligheter til å bidra, at alle kan være engasjert. Selv om man ikke kommer seg utenfor en dør, kan man både be, gi og oppmuntre andre. Ta en telefon, send en SMS, en e-post eller et analogt brev med informasjon om hjelpeaksjonen.

Jesus vil at vi skal hjelpe andre mennesker. Gjennom Hjelpeaksjonen blir svært mange engasjert. Det passer svært godt inn i det globale initiativet «Alle engasjert» (Total Member Involvement). Vi ønsker at alle som møter oss adventister i hjelpeaksjonen, skal sitte igjen med en tanke om at det var svært hyggelig å møte en person fra Syvendedags Adventistkirken.

Utdanning for barn

Hjelpeaksjonen i Norge er alltid et tett samarbeid mellom lokale menigheter og ADRA Norge. Hovedfokuset for årets hjelpeaksjon er utdanning for barn i Myanmar.

I tillegg til korona dette året, har innbyggerne i Myanmar erfart kriser og fornyet konfliktsituasjon etter militærkuppet i februar.

Under programmet fra Adventistkirken i Mjøndalen 13. november ønsker vi å vise innslag fra hele landet. Vi skal heie på hverandre. Vi skal glede oss over resultatene, og vi skal minne hverandre om at det er Jesus som kaller oss til tjeneste for vår neste. Og vi skal høre takken fra dem som får hjelp og som får helt nye muligheter i livet.

Vi ønsker å vise innslag fra menigheter over hele Norge. Sørg for at noen filmer fra de tingene dere gjør i deres lokalmiljø.

Oppgave: Sett sammen et videoinnslag fra de aktivitetene dere gjør i september. Videoen skal være på maksimum to minutter og i horisontalt format. Send innslaget til gry.haugen@adranorge.no.

Tilbake til nyhetsarkiv