Meny
Lukk
Oakwood University i Alabama oppretter stipend til minne om George Floyd.
Foto: Anthony Chrones II/ADAMS.

Adventistcollege oppretter George Floyd stipend

Oakwood University i Huntsville i Alabama hedrer George Floyds minne med stipend.

Minnet etter George Floyd, som ble drept av politiet under pågripelse i Minneapolis 25. mai, vil bli hedret gjennom opprettelsen av et stipend for å hjelpe fargede menn med å finansiere høyere utdanning. Det opplyser universitetet på deres hjemmeside.

«Hvilken bedre måte å minne George Floyd på enn å oppmuntre donorer til både å hedre hans minne og velsigne unge menn med finansiering til utdanning. Oakwood vil sørge for at Floyd ikke døde forgjeves,» sa Dr. Leslie Pollard, president for Oakwood University.

Oakwood University ble opprettet av Syvendedags Adventistkirken i 1896 med spesielt siktemål å utdanne fargede ungdommer i USA. Universitetet tilhører en gruppe på 101 institusjoner som betegnes som «historically black colleges and universities» (historisk sorte høyskoler og universitet). Disse institusjonene ble opprettet før lovgivningen i USA fra 1964 som forbyr diskriminering, og inkluderer både offentlige og private institusjoner. Før 1964 var høyere utdanning svært vanskelig å få tilgang til for afro-amerikanske ungdommer.

Kilde: ADP

Tilbake til nyhetsarkiv