Lukk
Adventistkirken i Ukraina ber om forbønn fra hele den globale adventistmenigheten. Bildet er fra en av kirkesamfunnets kirker i sentrum av Kyiv.
Foto: Tor Tjeransen

Adventister i Ukraina ber om forbønn

Be for Ukraina!

Adventistkirken i Ukraina har publisert en video der de ber om forbønn i den vanskelige situasjonen nasjonen står i. Adventistkirken i Ukraina driver et omfattende arbeid som gir håp, trøst og retning i livet for mange tusen mennesker. Til tross for krigshandlingene fortsetter dette viktige arbeidet.

Maksym Krupskyi, leder for Hope Channel i Ukraina, ber adventister over hele verden om forbønn for menighetens virksomhet.

Adventistkirkens verdensforbund (Generalkonferansen) arbeider med en samordnet respons på krisen i samarbeid med ADRA og kirkens europeiske divisjoner. Den norske union er klar til å bidra i det arbeidet.

ADRA Ukraina er et aktivt kontor med flere enn 30 ansatte, hundrevis av frivillige og arbeid over store deler av landet.

Syvendedags Adventistkirken i Ukraina har 43 000 medlemmer i 784 menigheter. Ukraina har en befolkning på 41,3 millioner.

Fra ADRA Norges side iverksetter og publiserer vi en innsamlingsaksjon for Ukraina i dag. Pengene forvaltes slik det gjøres i ADRA-nettverket ved katastrofesituasjoner. ADRAs arbeid i Ukraina ledes fra hovedstaden, men det er også frivillige i andre områder som kan nå andre områder i landet.

Se videoen fra Adventistkirken i Ukraina.

Adventistkirken i Norge har kommet med en uttalelse om krigssituasjonen.

Uttalelse fra Syvendedags Adventistkirken i Norge om krigen i Ukraina

Syvendedags Adventistkirken i Norge er dypt bekymret over krigshandlingene i Ukraina.

Vi ber for hele det ukrainske folk og alle dem som uskyldig rammes av krigshandlinger på begge sider av konflikten. Vi ber om at alle må holde fast ved sannhet og rettferdighet.

Krig er et angrep på hvert menneskes uendelige verdi, en verdi Gud beskytter i de ti bud: «Du skal ikke slå i hjel» (2 Mosebok 20:13). Vi ber om at alle parter respekterer denne gudgitte leveregelen.

Som kristne oppfordrer vi alle mennesker til å bidra til fred. «Salige er de som skaper fred», sa Jesus (Matteus 5:9).

Adventister i Norge er klare til å hjelpe medlemmer i Ukraina, og gjennom ADRA er kirken beredt til å yte humanitær hjelp til alle som rammes av krigen.

Tilbake til nyhetsarkiv