Meny
Lukk
Kseniia og hennes to sønner flyktet fra en av forstedene til Kharkiv etter nesten en måned i en kjeller. Guttene ble glade da de fikk barnebibler av Det ukrainske bibelselskapet den 12. april.
Foto: Oleh Syrotkin/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Adventistgutter får bibler i Ukraina

Bibelselskapet i Ukraina bidrar med livets brød.

Krigstrøtte mennesker i Ukraina spør etter bibler når Bibelselskapets medarbeidere kjører rundt for å hjelpe eldre og syke. Helt fra krigsutbruddet har Bibelselskapet i Ukraina gitt humanitær hjelp til spesielt vanskeligstilte.

Rett før påske besøkte noen av medarbeiderne en adventistkirke i byen Kharkiv, den nest største byen i Ukraina. Der traff de Kseniia og hennes to sønner på fem og ti år. De bodde opprinnelig i en av de nordlige forstedene, om lag 20 kilometer fra grensen mot Russland. Der var det et nærmest kontinuerlig bombardement fra krigens første dag. I nesten en måned søkte familien tilflukt i kjelleren. Det var alt for farlig å bevege seg ut, til tross for at de manglet både vann, varme og elektrisitet. Den eneste muligheten til å få vann var fra naboens brønn. Uten mobildekning var det umulig å kommunisere med slektninger eller få informasjon utenfra.

Nå er familien i trygghet og bor foreløpig i Adventistkirken. Men det var svært lite de fikk med seg under flukten. Så da Bibelselskapets folk tilbød de to guttene hver sin barnebibel, ble de svært glade, for de hadde hatt barnebibler hjemme.

– Til tross for smilene, kan vi se smerten i øynene deres, skrev Bibelselskapets medarbeider etter besøket.

Bibelselskapets unge medarbeidere i Kharkiv oppsøker mennesker i bomberom, på undergrunnsstasjoner og hvor de ellers har søkt dekning.

Bibelselskapets hovedkontor i Kyiv har blitt et senter for distribusjon av både bibler og nødhjelp. Hyllene der det før var bibler, er nå fylt opp med medisiner som distribueres til dem som trenger det.

Anatolyi Raychynets, visegeneralsekretær for Det Ukrainske Bibelselskapet, var like før påske ved Adventistkirkens høyskole i Butsja. Området var avstengt, men han rapporterte at han ikke kunne se strukturelle skader på byggene. Men visstnok er mange dører brutt opp av invasjonsstyrkene.

Tilbake til nyhetsarkiv