Lukk
Foto: omersukrugoksu/iStock

Adventistkirken ber for Ukraina

Nasjonal bønnesamling for situasjonen i Ukraina.

Adventistkirken samlet sine medlemmer til en nasjonal bønnesamling for Ukraina den 4. mars. Samlingen foregikk på Zoom, en plattform kirken har blitt vant til å benytte under koronapandemien.

Situasjonen til ukrainere berører kirkens medlemmer sterkt, og særlig de lidelser som forsvarsløse og sårbare sivile utsettes for. Flere kirkemedlemmer er selv ukrainere, eller har familie og nære venner i landet.

Kirkens bønnekoordinator, Atle Fonn Aluwini, fanget opp den spesielle stemningen på møtet i sin innledning.

– Krigen medfører en enorm menneskelig lidelse. Det vekker vår medfølelse, og den medfølelsen deler vi med Gud.

Adventistkirkens leder, Victor Marley, rapporterte fra samtaler han nettopp hadde hatt med sine lederkollegaer i Polen og Ungarn, der det er stort trykk på det humanitære hjelpearbeidet. Det var tydelig og åpenbart at de var preget av situasjonen. Leder for Adventistkirken i Polen, Ryszard Jankowski, meldte om travle dager.

«Jeg har besøkt steder der flyktningene kommer inn i Polen, og jeg har møtt ulykkelige mennesker, oftest mødre med barn. Alle kirkene våre er forberedt på å ta imot flyktninger. De fleste av dem vil bli sent til store byer som Warszawa, Krakow, Poznan og andre. Høyskolen vår tar også imot flyktninger fra Ukraina og vi gir dem mat. Vi møter dem på grensen i Dolhobychiv, Hrebenne, Budomierz og tilbyr transport, tepper, medisiner, hygieneartikler, førstehjelpsutstyr, termoser, varmeflasker, soveposer, drivstoff, jakker, osv.»

Lederen for Adventistkirken i Ungarn, Tamás Ócsai, kunne også rapportere om hektisk aktivitet.

«Her har vi bedt ADRA Ungarn om å mobilisere til humanitær bistand. Både menighetsmedlemmer, pastorer, forstandere og ansatte i kirken er med i hjelpearbeidet. Kirkene våre gjøres om til krisesentre hvor de får madrasser, senger, mat, bad og toaletter. Rundt 140000 har kommet til Ungarn så langt. De fleste av dem reiser videre fra grenseområdene så raskt som mulig, så mange av våre kirker innover i landet er også engasjert med dette. I tillegg til at kirkene åpner dørene for flyktningene, tar mange av våre medlemmer imot flyktninger privat. ADRA Ungarn sender hver dag lastebiler med mat, hygieneartikler, medisiner, spedbarnsprodukter, osv. til grensen.»

En av de bønnene som ble bedt i løpet av kvelden, berørte alle på en spesiell måte. Den unge mannen ba for sine svigerforeldre i Øst Ukraina. Han hadde nylig giftet seg med en ukrainsk kvinne. Hennes foreldre var i ferd med å gå tom for mat og medisiner. De har mistet kontakten med bestefaren på 95 år, og vet ikke hvordan han har det. Det er mange som er i liknende situasjoner. Gud lider sammen med dem alle, og kjenner deres fortvilelse i sitt eget hjerte.

Det var et av de de mer alvorstunge bønnemøter jeg har vært med på. Men så viktig bønn enn er for den kristne, er det også viktig at vi stiller oss til rådighet som svar på bønner. Det betyr at vi trenger å gi økonomisk støtte til de som jobber direkte i grenseområdene. Gi ditt bidrag her!

Tilbake til nyhetsarkiv