Lukk
Foto: Johann Johannsson/ADAMS

Den nye bruktbutikken i Moss, HappyHand, åpnet den 4. desember.

Omtanke for andre samt grønne holdninger er motivasjonen bak konseptet.

Presis klokken 12 onsdag den 4. desember åpnet dørene til den nye HappyHand-butikken i Moss. Utenfor sto en skare mennesker som ventet på å slippe inn, bare forhindret av et rødt bånd som aktiv gjenbruker og varaordfører i Moss kommune Benedicte Lund straks skulle klippe.

Fv.: Pia Nielsen og Carsten – prosjektledere, Johann Johannsson – Adventistkirken Norge, Thomas Müller – Adventistkirken Danmark. Foto: Yngvar Børresen.

– Det er en stor glede for meg, en glede for byen, og en glede for den grønne tanken at denne fantastiske butikken nå åpner i Moss.

Før hun lot saksen klippe over båndet roste hun initiativtakerne, alle medhjelperne, og hun nevnte også at butikken også skal være en møteplass for mennesker som ønsker å treffe andre mennesker.

Carsten Jørgensen og Pia Nielsen, begge medlemmer av Adventistkirken i Moss, har kjørt prosjektet igjennom fra ideen ble født til butikken etter mange dugnadstimer nå er en realitet. Jørgensen gav uttrykk for at menigheten har sett fram til dette lenge.

– Dette er en begivenhet vi har gledet oss lenge til.

– Uten menighetsmedlemmenes store innsats og iver hadde butikken ikke kommet i gang.

Til stede ved åpningsseremonien var representanter fra Adventistkirken i Danmark og Norge. Fra Danmark kom Thomas Müller, som er leder for Adventistkirken der. Han kunne fortelle at HappyHand startet i Danmark i 2012, og at butikkene der har vært til stor velsignelse for både de frivillige arbeiderne og for mottakerne av pengene som butikkene samler inn. Han uttrykte stor glede over at HappyHand-konseptet nå er utvidet med en butikk i Norge.

– Vi ønsker å ta vare på naturen og klimaet, og også på hverandre, sa Muller og ønsket til lykke.

Fra Adventistsamfunnet i Norge var økonomisjef Johann Johannsson til stede.

– Tusen takk for det arbeidet dere gjør for å hjelpe andre, både gjennom Adventistkirkens egen hjelpeorganisasjon ADRA, og direkte til mottakere som trenger en håndsrekning både i Moss, Norge og i utlandet.

I sin hilsningstale trakk han historiske linjer fra Adventistkirkens tradisjonsrike hjelpearbeid og fram til åpningen av HappyHand-butikken.

Da snoren ble klippet ble det folksomt i butikken, og etter bare noen minutter var salget i gang.  Varaordføreren selv var raskt inne i prøverommet og til jubel fra kundene kom ut i en «ny» kjole som hun ville høre deres mening om. Og mens folk shoppet var det mange som tok seg en kake eller to, og balanserte med en rykende kopp til et sted i butikken der man kunne få litt matro. En journalist fra Moss avis tok bilder, intervjuet og skrev.

Da dagen var over kunne Pia Nielsen gjøre opp regnskapet.

– Det kom inn kr 12.259 i dag.

– Men i tillegg til pengene som kom inn har vi knyttet flere kontakter. Blant annet har vi fått kontakt med en lokal organisasjon som samler inn tøy, mat og leker til fattige familier i Østfold, og de ønsker et samarbeid med oss.

HappyHand kommer til å gjøre en forskjell både i lokalmiljøet i Moss og for mennesker langt utenfor Moss, leser vi i en epost noen timer etter at butikken stengte for dagen. Mange takket også Gud for at dagen faktisk ble en realitet.

Tilbake til nyhetsarkiv