Meny
Lukk
Monica de Lange serverer nok en interessert besøker under Arendalsuka.
Foto: Atle Haugen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Adventistkirken med stand på Arendalsuka

Adventistkirken i Arendal stilte også i år opp med stor stand på Arendalsuka. Mengdene av veganske vårruller, vafler og andre retter som ble servert til interesserte, sier noe om hvor mange som var innom i løpet av uka.

Å stille stand ved slike anledninger er en unik mulighet til å presentere menigheten og det vi står for, og menigheten i Arendal visste å bruke anledningen. Mange bidro med matlaging og tilstedeværelse på standen, men kanskje ingen mer enn Monica de Lange som stod på stand med matservering hele uken. En imponerende innsats.

Arendalsuka har de 10 siste årene etablert seg som en arena hvor politikk og organisasjonsliv møtes og viser seg frem. Gjennom en mengde ulike arrangement og debatter drøftes aktuelle tema og knyttes kontakter. Siden det er valgår i år, satte naturlig nok valgkampen og de politiske debattene sitt preg på uka. Men også kristne organisasjoner var godt synlige med utstillinger og aktuelle debatter.

Noen av medlemmene fra Arendal menighet som betjente standen under Arendalsuka: F.v.: Brit Birkenes, Gunn Ommundsen, Kjell Stavdal, Monica de Lange, Torbjørn Fors, Madelene Fors, Per de Lange. Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Et av prinsippene bak Arendalsuka er at den er åpen for alle, men uten rom for pågående medlemsverving og salg av produkter. Arendalsuka har i løpet av disse 10 årene økt sterkt i omfang og popularitet. Hovedprogrammet inneholder presentasjoner og debatter – inklusive partilederdebatter – på kaiene og fjellet, i møtesaler, på cafeer og møtetelt, og på båter og skip i havneområdet. Parallelt foregår det aktivitet på standsutstillinger i gater og på åpne plasser i byen. Her kan du møte alt fra politiske partier og interesseorganisasjoner, til kirker, skoler og universitet. Uka preges av et engasjement for mennesker og samfunnsspørsmål.

Gry Haugen og Anne Lene Holanger på stand for ADRA i Arendalsuka. Foto: Atle Haugen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

En av verdiene for langtidsprogrammet for Adventistkirkens virksomhet i Norge, er samfunnsansvar. Det å være tilstede ved slike anledninger er en måte å ta dette på alvor på. Det er viktig å være synlig tilstede der folk samles, og ikke isolere oss i våre egne lokaler.

Utstillingen på menighetens stand, var et samarbeid mellom den lokale menigheten og Adventistkirken i Norge. Fokus på standen var ADRA, Sunnhetsbladet, Norsk Bibelinstitutt og Norsk Bokforlag – alt i en ramme for å invitere til samtaler om tro, helse og samfunnsansvar i bred forstand. Representanter for ADRA, Sunnhetsbladet og Norsk Bokforlag, var også aktive på standen gjennom uka.

ADRA arbeider for funksjonshemmedes rettigheter.

Tilbake til nyhetsarkiv