Et sterkt fokus på å engasjere hvert enkelt kirkemedlem globalt i evangeliseringsprosjektet Totalt medlemsengasjement, har bidratt til å øke medlemstallet til 20 millioner for første gang i historien.

Adventistkirken passerte 20,008,779 medlemmer i desember 2016, en netto økning på 882,332 personer, fra året før.

En annen milepæl var de 1,2 millioner menneskene som ble døpt i 2016, blant annet 110.000 i Rwanda, samtidig som nye menigheter plantes i et hurtig tempo.

David Trim, arkivar og statistiker for Adventistkirken, lar seg begeistre.

– Denne statistikken forteller meg at kirkeledere og, i økende grad, kirkemedlemmer setter betydelige ressurser inn på å nå nye sjeler for Guds rike.

– Totalt medlemsengasjement har spilt en stor rolle i denne medlemsøkningen.

Totalt medlemsengasjement, som ble rullet ut i begynnelsen av 2016, er et globalt initiativ som oppfordrer hvert menighetsmedlem til å dele evangeliet i sine lokalområder.

Adventistkirkens verdensleder, Ted N. C. Wilson, peker på sammenhengen mellom kirkevekst og det enkelte menighetsmedlem.

– Menighetsmedlemmers innsats i Totalt medlemsengasjement er avgjørende for det som nå skjer på globalt nivå.

Duane McKey, koordinator for Totalt medlemsengasjement, bekrefter Wilsons utsagn, når han sier at veksten er en «klar indikasjon på at Gud velsigner Totalt medlemsengasjement.»

Omsorg og oppfølging 
På verdensbasis har Adventistkirken 154,710 menigheter. Kirkens ledere jubler over den raske veksten, men understreker også behovet for å følge opp de nye medlemmene.

– Vi må huske at omsorg og oppfølging er uløselig knyttet til evangelisering, sa G. T. Ng, utøvende sekretær for kirkens verdenskontor.

Samtidig med den sterke veksten i 2016, ble 352,722 medlemmer skrevet ut av menigheten fordi de selv meldte seg ut eller fordi oppføringene er ubekreftede, sa Trim. Han bemerker imidlertid at dette er det laveste antall utskrivninger siden 2006.

– Den åndelige lærdommen her er at vi ikke skal bli så blendet av tallene at vi kun tenker på å øke medlemstallet, og ikke bruker tid og energi på å følge opp de nydøpte og hjelper dem til et liv som Jesu disipler, sa han.

– Men, alt dette tatt i betraktning, kan vi likevel prise Gud for den viktige milepælen på 20 millioner medlemmer. “

– Nå må vi sørge for at vi beholder dem alle.