Lørdag 2. september var det 11. gangen Ringeriksdagen ble arrangert, og Tyrifjord videregående skole (TVS), Tyrifjord barne- og ungdomsskole (TBUS), ADRA og Adventistkirken hadde stands ved siden av hverandre.

Johann E. Jóhannsson, Adventistkirkens økonomisjef, sto på ADRAs stand:

– Jeg står her som frivillig, ikke som en del av min rolle i Adventistkirken. Jeg har et engasjement for ADRA. De gjør en flott jobb. Vi prøver å introdusere ADRA for voksne mennesker som kommer forbi. Men vi får også kontakt med barna gjennom en rebus som de skal gjøre.

Det er en ordrebus som engasjerer unge mennesker, og forhåpentligvis vil de skjønne at de har det bra, mens andre lider og trenger hjelp. Ferdigløste rebuser utløser også en liten premie, slik at ADRA blir en del av deres hukommelse.

– I år har vi et bra samarbeid med TBUS, som står vegg i vegg, slik at skolen får kontakt med potensielle elever.

Susan Ursett er rektor for TBUS.

– Vi får delt en del informasjon, og forhåpentligvis gir noe respons. Rebusen har vi i samarbeid med ADRA, og slik sett kan vi gjøre hverandre gode.

På Adventistkirkens stand sto bl.a. Ruth Arntsen.

– Jeg har lyst til å fortelle at vi har noe verdifullt å tilby andre. Derfor er det en glede å engasjere meg her.

– Vi har særlig to seminarer som vi presenterer: Martin Luther og jubileet for reformasjonen, og et helseseminar om et bedre liv.

Lege Jørn Ossum er spesielt opptatt av det siste.

– På helseseminaret tar vi opp forskjellige sider ved å ta vare på helsen: Fysisk, mentalt og åndelig. Serena Tonstad tar f.eks. opp hvordan vi kan ta vare på hjertet. Vi skal også snakke om å unngå å få kreft. Dette seminaret holdes i Adventistkirken i Hønefoss.

Jubileet for reformasjonen holdes for øvrig i herredshuset på Vik, nær Hønefoss, der Tor Tjeransen skal ha et seminar om Martin Luther.

– Men vi har også annet materiell, forklarer Ossum.

– Noen har det ikke bra og trenger å få et bedre perspektiv. Da har vi både løpeseddel og bøker. Her treffer jeg veldig mange forskjellige mennesker, og det synes jeg er interessant, legger Ruth Arntsen til.

På TVS sin stand er bl.a. Dagfinn Klund og Ronny Oddane i aksjon. Oddane er en av lærerne i elektrofag.

– Først og fremst ønsker vi å promotere elektrofag. Her ved standen kan alle prøve å få en metallring gjennom en strømførende ledning, uten å komme borti. Vi kaller den bølgen. Mange barn og unge er interessert i å prøve.

Mellom TVS og TBUS er det dukketeater. Fire elever ved TVS har et stykke om glede. Små barn synes det er spennende med dukkene og det skaper tydeligvis kontakt, noen ganger helt bokstavelig, da de hilser på dukkene ved å stikke hendene sine inn i munnen deres.

Forunderlig nok hemmet det ikke talegavene til den lattermilde ungdommen bak sceneteppet.

Var du der? Nei? Ikke noe problem. Benytt linkene i teksten for å få den samme informasjonen som gikk ut på Ringeriksdagen.