Meny
Lukk
Anita-Maria Szabo ble døpt i Mysen av pastor Per Erik Dekkerhus den 2. juli 2022.
Foto: Privat

Anita-Maria Szabos ørkenvandring

Fra Australia til Norge for å bli døpt.

Anita-Maria Szabo kjørte gjennom ørkenen i Australia ensom i sin bil, men ikke helt alene for hun hadde papegøyen Pedro med seg. Hun var langt fra all sivilisasjon med en avstand på 400 mil, 45 graders varme og veldig sterk vind. Hun var svimmel og kunne nesten ikke tenke. Bensinen begynte å ta slutt og avstanden til neste bensinstasjon var 750 km. Urolig og fullstendig alene tenkte hun på da Elia ba om regn etter tre og et halvt år tørke. Til slutt ropte hun på Gud: «Om du finns Gud så la det komme skyer på himmelen.» Det bruker ikke være skyer i denne ørkenen. Men da hendte det. Flere og flere skyer kom på himmelen, og Anita-Maria gråter og overgir seg helt til Gud: «Hvis Gud kan hjelpe meg gjennom denne ørkenen, da kan han også hjelpe meg gjennom hele min åndelige reise.»

Før denne reisen hadde hun vært syk lenge. Hun fått hjelp av en kvinne med matinnkjøp og hushjelp. En gang hadde hun Hun spurt damen om å låne noen bøker fra biblioteket, gjerne romaner. Men hun kom med helt ander bøker. Det va Mot historiens klimaks og Veien til Kristus. Hun begynte å lese høyt for papegøyene sine, og etter hvert tok Anita-Maria til seg det hun leste.

Hun har i flere år ønsket å bli døpt. Men Covid har hindret henne. Da hun kom med venner på en reise til Scandinavia havnet hun i Mysen Adventistkirke. Det var den 11. juni og dåpsgudstjeneste. Hun ønsket også å bli døpt, fortalte hun senere.

I løpet av noen uker studerte hun Adventistkirkens 28 lærepunkter med venner fra både Finland, Sverige og Norge.

Til slutt deltok hun på IMPACT-uken, og det var herlig å se Anita-Maria gå ned i dåpens vann i Øksnes 2. juli 2022. Hun sier selv at hun nå er gift med Jesus.

Tilbake til nyhetsarkiv