Meny
Lukk
Fange 42 på brisken i sin fengselscelle. Kristne forfølges i dette øyeblikk fordi de for enhver pris vil beholde Jesus.
Foto: Åpne dører

Åpne Dører setter spor i Moss

Budskapene om tilgivelse overrasker.

Pål Brenne fra Åpne Dører besøkte Moss menighet sabbaten 5. oktober og hadde gudstjenesten og et ettermiddagsmøte. For mange i menigheten kan besøket bety et paradigmeskifte i forståelsen av hva det er å tro på Jesus. Intet mindre.

Pål Brenne fra Åpne Dører, talte ved gudstjenesten i Moss menighet den 5. oktober.

Brenne fortalte på gudstjenesten, og innledet og deltok også på et møte etter felles bespisning. Møtene var det motsatte av kjedelige. På møte nummer to fortalte for det meste en venn av ham, Batyr Nursen, fra Usbekistan. Nursen har vært torturert flere ganger. Det var rart å snakke med en som har opplevd tortur.

Dette var første gang Brenne talte i en adventistkirke. Han håper det ikke blir den siste. Som han sa:

– Får jeg invitasjon fra dere blir jeg jo invitert på en lørdag, og det kolliderer jo ikke med noe annet.

Vår menighet trenger «nye» øyne og ører. Så lenge jeg kan huske har vi snakket om forfølgelser som en dag kan komme på grunn av søndagslover, mens andre kristne forfølges , i dette øyeblikk, av mer grunnleggende årsaker, nemlig fordi de for enhver pris vil beholde Jesus. Profetiene i åpenbaringsboken går i oppfyllelse hver dag, og har gjort det helt fra Johannes førte boken i pennen og til denne dag.

Jeg tror at mange av problemene vi opplever i menighetene våre hadde vært nesten ubetydelige hvis vi kunne lære av de forfulgte. Det som gjorde kanskje størst inntrykk på meg var budskapene om tilgivelse, overbærenhet og raushet, som kom fram på møtene, og som var årsaken til at de mest usannsynlige omvendelser finner sted. Det er eventyrlig. Og gledelig.

Om din menighet ønsker å invitere Pål Brenne, kan jeg sterkt anbefale ham. Og om Batyr Nursen kan komme også, vil det være prikken over i-en.

Tilbake til nyhetsarkiv