Meny
Lukk
Foto: Hope Channel Norge

Åpner for samlinger med inntil 50 deltakere

DNU vil snarest melde hvordan vi håndterer det.

 

I går, torsdag 30. april kl. 16, satte jeg meg foran TV-skjermen og fulgte spent med på regjeringens pressekonferanse. Der kom det frem at fra 7. mai vil det være tillatt med arrangementer på offentlige steder med inntil 50 deltakere forutsatt at det er en ansvarlig arrangør som har full oversikt over hvem som deltar og som sørger for at smitteverntiltakene overholdes. Det viktigste tiltaket er at det må være minst en meters avstand mellom deltakere som ikke tilhører samme husstand på slike arrangement.

For Adventistkirkens kirker betyr det at vi fra sabbaten, den 9. mai, har muligheten til å gjennomføre gudstjenester med inntil 50 deltagere, så lenge vi har en ansvarlig arrangør og at vi har plass nok for at 1 meters regelen kan overholdes. I begynnelsen av neste uke vil vi fra DNU kommunisere nærmere med våre forstandere og pastorer om detaljene rundt en slik gjenåpning.

Dette er gode nyheter. Vi har lengtet etter å kunne møtes igjen, og nå er det lys i enden av tunnelen. Men det er viktig at vi som kirkesamfunn fortsetter å bidra til den store dugnaden det er å holde kontroll på smittespredningen.

Det er en ting jeg vil be om hjelp til. Dette er en forsiktig gjenåpning, men vi ønsker at alle gradvis skal kunne komme tilbake til det fysiske fellesskapet. Så når du får informasjon om at din menighet åpner for gudstjeneste, sabbatskole, bønnemøte, eller hva det måtte være, vil jeg oppmuntre til at du tar kontakt med andre i menigheten for å si «jeg gleder meg til å se deg i kirken». Send en sms, eller en melding på Facebook, eller ta en telefon! Husk den gode hyrde som ikke kunne hvile så lenge bare en av 100 sauer var savnet!

Mange lurer veldig på hva som skjer med sommerens arrangementer. Jeg hadde håpet at regjeringen ville kommet med noe mer tydelig enn de gjorde i går. De har et mål om at arrangementer med inntil 200 mennesker kan gjennomføres etter 15. juni. De har også tidligere sagt at det blir ingen arrangementer med over 500 stk. før 1. september. Men i går sa de at de må fortsatt ha litt mer tid til å vurdere arrangementer med mellom 200 og 500 deltagere, som er størrelsen på vårt sommerstevne, speiderleir, og Levende Vann. DNUs administrasjon og de som arrangerer sommerens stevner møter sammen nå på mandag og vil vurdere situasjon og om det er mulig for oss å vente på regjeringens vurdering for arrangementer av denne størrelsen.

Jeg vil bare si til slutt, på vegne av hele lederteamet i DNU, distriktslederne og avdelingsledere, at vi håper du er frisk og ved godt mot. Vi ber systematisk hver dag for noen menigheter. Sammen med våre pastorer jobber vi for at menigheten er der for deg også i disse tider.

I 2 Tessaloniker 1:3-4, gir Paulus menigheten ros for sin utholdenhet: «Vi må alltid takke Gud for dere, søsken, som rett er. For troen deres vokser seg stadig rikere, og kjærligheten dere har til hverandre, blir større hos hver og en av dere.  Når vi forteller om dere i Guds menigheter, kan vi derfor være stolte over den utholdenhet og tro dere viser i alle de forfølgelser og trengsler dere må tåle.»

Så her har vi en menighet som sto overfor vanskelige tider. De får ros av Paulus for den utholdenhet de viser. Men legg merke til hva det var som grunnlag for den utholdenheten! De hadde kjærlighet til hverandre og en tro som vokste. Det er viktig i disse tider å ta tid til Gud og til å bry oss om andre. Det er nøkkelen til utholdenhet i det kristne livet. Og Paulus skriver videre i 2 Tessaloniker om hvordan slike tider som dette faktisk kan gjøre oss sterkere som disipler som venter på at Jesus snart skal komme igjen.

Jeg ønsker dere en god sabbat og Guds velsignelse.

Tilbake til nyhetsarkiv