Lukk
Ungdommer i Arendal menighet på trappen utenfor kirken i forbindelse med Global Youth Day sabbaten 19. mars 2022.
Foto: May Karin Holanger/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Arendal med fokus på Ukraina

Direkte kontakt med en menighet i Ukraina på sabbats ettermiddag.

Adventistungdommer over hele verden markerte Global Youth Day 2022 sabbaten 19. mars. Dagen blir brukt til å være en preken, ikke bare høre en preken.

I Arendal valgte ungdommene å gjøre noe i solidaritet med mennesker som lider under krigen i Ukraina. Menigheten i Arendal har medlemmer med familier både i Russland og Ukraina.

Under gudstjenesten var temaet «Hvem er min neste?» På ettermiddagen organiserte ungdommene en konsert. Der delte de sang og musikk, samt kort med oppmuntrende bibeltekster.

På grunn av familiebåndene til medlemmer i Adventistkirken i Ukraina, klarte Ina Moisei i kirken i Arendal å ringe opp Adventistkirken i byen Ivakhny som ligger om lag 200 kilometer sør for Kyiv. Gjennom Whatsapp fikk menigheten i Arendal hilse på medlemmene i Ivakhny på storskjerm.

– Det var både rart og flott å se en søstermenighet direkte fra et land i krig, forteller Torbjørn Fors, forstander for menigheten i Arendal. Det ble veldig sterkt.

De forskjellige nasjonalitetene representert i menigheten i Arendal bidro med musikk og sanger fra sine respektive land. Det ble musikk fra Filippinene, Moldova, Myanmar og Romania.

Selv om de to menighetene ligger 2000 kilometer fra hverandre, kjente de på et sterkt fellesskap på tvers av alle geografiske barrierer. Fra Arendals side hadde de ønsket å få til felles sang, men det ble for vanskelig med tidsforsinkelsen.

Men til avslutning ba Ina Moisei en bønn på ukrainsk for begge forsamlingene.

Under konserten ble det også tatt opp kollekt til Ukraina.

Tilbake til nyhetsarkiv