Meny
Lukk
Kokeboken Enda grønnere fra Norsk Bokforlag, vil trolig ligge under mange juletrær. Boken er kåret til årets beste kokebok av Nettavisen.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Årets kokebok: Enda grønnere

Oppskrifter og historier.

Kokeboken Enda grønnere av Bjørn Olav Nordahl som kom på markedet tidligere i år, er kåret til årets kokebok av Nettavisen. I konkurranse med 18 andre kokebøker plasserte Tor Hammerø kokeboken med vegetariske og veganske oppskrifter øverst på pallen.

Forfatteren er selvsagt godt fornøyd med å få den gjeve utmerkelsen i et sterkt felt. Nordahl har vært vegetarianer nesten hele livet, og er tydelig på at en av de viktige grunnene for ham til å velge vegetarisk er at det smaker bedre enn alternativet.

Enda grønnere inneholder 80 vegetariske og veganske oppskrifter. Den er et funn for alle som ønsker å spise enda grønnere enten det er for klodens skyld eller for helsens skyld. Denne kokeboken treffer en tydelig trend. Mange ønsker å spise grønn mat. Noen betegner trenden som en vegetarisk matrevolusjon.

Mange av oppskriftene i boken er et resultat av et lengre opphold på Sicilia, der Nordahl oppsøkte lokale kokker og fikk lov til å titte over skulderen deres mens de arbeidet på kjøkkenet. Det han fikk med seg hjem, var ikke bare oppskrifter på herlige retter. Han fikk også med seg livsnære historier.

Nordahl er journalist av yrke og nesten alle oppskriftene i boken presenteres med en tilhørende historie. Disse livsnære fortellingene gjør at leseren trekkes inn i hele opplevelsen av hvordan Nordahl fikk del i oppskriftene.

«Presentasjonen av både rettene og prosjektet er intet mindre enn forbilledlig og de 80 oppskriftene og fremgangsmåtene er til å spise opp» skriver Hammerø i sin omtale av boken.

Nordahl ga i 2016 ut kokeboken Kind of green. Den har solgt drøyt 13 000 eksemplarer.

Tilbake til nyhetsarkiv