Meny
Lukk
Foto: Adam hazel

Avstand og nærhet

Menighetene i Vesterålen trosser den geografiske avstanden for å oppleve fellesskap.

Nord-Norge er kjent for sine vakre fjell og naturopplevelser, men det er også kjent for de store avstander man må forholde seg til. Til tross for avstanden, pleide menighetene i Vesterålen å møtes jevnlig for å feire sabbaten sammen, og forsterke felleskapet. Disse begivenhetene fikk navnet «Fellessabbat». Imidlertid førte to år med pandemi til at «Fellessabbaten» måtte legges på is inntil vi trygt kunne møtes igjen.

Vi takker Gud for at vi nå kan samles, og 20. august hadde vi vår første «Fellessabbat»-samling uten coronavirusrestriksjoner. Menighetsmedlemmer fra Bø, Melbu og Sortland koste seg med lovprisning, tilbedelse, mat og ikke minst, fellesskap. Vi fikk besøk av Tom Angelsen som delte et passende budskap om avstand og nærhet – i Kristus er vi ikke lengre langt borte.

Det var spesielt rørende for meg å se hvor mange nasjonaliteter som var representert i vår gruppe av ca. 40 mennesker (jeg kunne se folk fra Norge, Russland, Estland, Latvia, Colombia, Kongo, England, Filippinene, og jeg tror det nok var flere land representert).

Vi fikk bruke Pinsekirken gratis, og svaret fra lederen i Pinsekirken til mitt spørsmål om hvorfor de var så snille mot oss, oppsummerer essensen av våre fellessabbater: «Vi er søsken …»

Neste gang vi møtes (1. oktober), får vi besøk av Joachim Fosse. Det gleder vi oss til, og selvfølgelig er også du velkommen (om du orker reisen).

Tilbake til nyhetsarkiv