Meny
Lukk
Adventistkirken i Arendal fikk inn kr 13000 på baklukeloppis til inntekt for ADRAs prosjekter.
Foto: Torbjørn Fors/Adventist Media Exchange

Baklukesalg og loppemarked

Lopper til inntekt for ADRAs prosjekter.

Søndag 23. august fra kl. 13.00 til 16.00 arrangerte Adventistkirken i Arendal for første gang baklukesalg og loppemarked. En av fordelene ved den nye kirken er at vi har beveget oss fra to parkeringsplasser til 30, og det langs en hovedvei. Slikt gir god plass for baklukesalg. Dessuten hadde vi fått avtale med nærmeste nabo, en kjøreskole, om å få låne litt plass til kundeparkering. Gjennom kontakt med helsemyndigheter og politi hadde vi dessuten fått godkjenning av tiltaket.

Nedtellingen i løpet av uken dreide seg om rydding på loft og i kjeller, foruten å snakke med naboer og venner om de hadde noe for gjenbrukssalget. Markedsføringen foregikk på nettet, i avisen og med plakater. En viktig faktor i så måte var at all inntekt skulle gå til ADRA’s bistandsprosjekter, som en start på årets høstinnsamling.

Søndagen opprant med akkurat det finværet vi hadde bestilt. Kl. 11.00 var flere av oss i gang med å sette opp bord og plassere ut godsakene, med alt fra ski, skøyter og kister, til utstoppet lundefugl, leker og pyntegjenstander. I tillegg til disse salgsbodene med gammelt og godt, var det tilbud på vafler, småkaker og jonsoksuppe, alt av en nyere dato. Salgsbodene var oppsatt med passende koronaavstand, foruten flasker med håndsprit for å ta vare på hygienen.

Allerede kl. 11.30 kom de første kundene. Det var helst fra de godt pensjonerte gruppene som var ute etter gode åpningstilbud. Og det økte stadig på med flere, inklusive barn. Handelen var god, selv om ikke alt vi tilbød, hadde samme interesse. Betalingen skjedde med VIPPS og i kontanter direkte på ADRA-boksene, og stort sett uten vekslepenger. Vi unngikk derfor «99»-priser og holdt oss til runde tall. Kundegruppen ble noe tynnere i det vi nærmet oss avslutningen. Men noen kom nettopp da for å finne mulige slutt-tilbud.

Det ble en god dag med hyggelige kunder, inklusive gilde samtaler, om alt fra ADRA-detaljer til prat om den nye kirken. Vi hadde det dessuten godt som en dugnadsgjeng. Og regnestykket til slutt ligger på en totalinntekt på ca. kr 13000 til ADRAs prosjekter. Og vi fikk ta med oss hjem igjen en god del lopper for neste salg.

Tilbake til nyhetsarkiv