Meny
Lukk
Foto: Per de Lange

Bålpannegudstjeneste i Arendal

Når det er vanskelig å være inne kan vi gå ut.

I disse Korona-tider med stengte kirker, fant vi nylig en løsning i Arendal, som gav godt fremmøte og glede. Torbjørn Fors, forstander og speiderleder i menigheten forstod at en uteaktivitet kunne bidra til både gudstjeneste og fellesskap.

– Hva med en bålpannegudstjeneste ved kirkens inngang kl.12:00 idet solen står høyest nettopp der?

Både formiddagssamlinger for ungdomsklassen i kirken og turtreff for mellomklassen like ved kirken var gode grunner til et slikt tiltak. Voksne og småbarn holdt seg hjemme med Zoom-sabbatsskoler mens resten forberedte seg på bålpannesamling utenfor kirken. Tretti stykker samlet seg rundt pannebålet utenfor kirken, i solskinn og noen få kuldegrader. Den yngste var 2 år, mens den eldste nylig hadde fylt 95. Møtet startet med glad allsang til akkompagnement av gitar og kontrabass. Fors hadde prekenen, og snakket om vårt felleskap med hverandre og i Herren, selv i Korona-pandemien.

Etter gudstjenesten spiste vi medbrakte nistepakker, deler av dem varmet over kullglørne i bålet. Samtidig tok samtalene av – om hva som hadde skjedd siden sist og hva vi hadde av planer. Det gjorde godt med felleskap oss imellom og i Herren. Mens noen etter hvert vendte hjemover, valgte fire familier å ta en spasertur langs Tangen allé ved Nidelva.

Planen nå er å gjenta bålpannesamlinger frem til kirken igjen kan åpnes for møter.

Tilbake til nyhetsarkiv