Meny
Lukk
Foto: Theodor Sandaker

Basecamp 8, 2020

Positiv rus og mestring i fokus.

Sju elever sov ute under åpen himmel i 12 minusgrader under årets Basecamp 8. Det å være «uteligger» er et tilbud til de som ønsker, den siste natten i leirskoleuka. Flere av dem som var med ut hadde aldri sovet ute under åpen himmel før, så det var derfor en spennende opplevelse med en god mestringsfølelse.

Basecamp 8 er en årlig leir for elever på åttende trinn på adventistskolene. I år var det til sammen 113 tenåringer og voksne på leir på Camp Sjusjøen på Mesnali.  Uke 2, 2020 var sjuende gang denne typen leir ble arrangert. Som tidligere var spennende opplevelser og mestring i fokus under skileik og skiturer. Det var også fokus på å ta gode valg og positiv rus. Positiv rus fremkalles uten å tilføre kroppen kjemiske stoffer. Musikk, naturopplevelser og kunst er eksempler på opplevelser som kan gi en positiv rus. I den siste undervisningsøkten på leiren fortalte voksne om noen av sine fineste opplevelser som hadde gitt dem gode følelser eller et kick.

Og som alltid på adventistskolene og på adventistkirkens leirer var det andakter. Hver kveld fikk elevene møte en karakter fra Daniels bok i Bibelen. Victor Marley, unionsleder, formidlet historiene i Daniels bok og fortalte siste kveld hvordan nettopp denne boken bidrar til å gjøre hele Bibelen troverdig og hvordan profetiene i Daniels bok hjelper ham å tro på Gud.

Dagfinn Myklebust var ansvarlig for skileik og skiturer. Han synes det er gøy å være på Basecamp, men ikke bare gøy. Han synes det er viktig å gi elever mestringsopplevelser. Han gleder seg over at elever går lengre på ski enn tidligere, at de klarer å sove ute en natt om vinteren og at de må utfordre seg selv og bli kjent med nye mennesker. Han mener også at det er viktig å ta gode valg. Ikke alt teller like mye, men alt teller. Alle store og små valg.

Tilbake til nyhetsarkiv