Meny
Lukk
Adventsangernes framførelse av «Hosanna in the highest» utløste spontan jubel og tilrop fra publikum.
Foto: Arne Bredesen/ADAMS.

Bistandskonsert i Vår Frues kirke

Adventsangerne, Vegar Guleng og Emanuel Catargiu i konsert til støtte for krigsrammede barn i Sør-Sudan.

Den 9. september gjestet Adventsangerne Trondheim, og ga en støttekonsert til inntekt for ADRA Norge og satsningen på utdanning for konfliktrammede barn i Sør-Sudan.

Vår Frues kirke ble fylt av vakker sang og musikk, og gjestene kunne nyte en stor konsertopplevelse. Da «Hosanna in the highest» avrundet første avdeling brøt forsamlingen ut i spontan jubel, med klapp og tilrop. Dirigent Laila Therese Johansen viste sin begeistring for responsen, og uttrykte glede over å få lede framførelsen av så god musikk med den gode akustikken i Vår Frues kirke. Hun og Elbjørg Keyn Lundstrøm delte oppgaven med å dirigere koret.

I første soloavdeling hørte vi gjestesolist Vegar Guleng framføre på flygel, sin egen komposisjon «Himmelen gråter». Hans virtuose framførelse, samt klangen på flygelet i Vår Frues kirke, løftet opplevelsen for tilhørerne. Det er helt utrolig hvordan det er mulig å la fingrene danse på tangentene med slik følsomhet og presisjon.

Lena Sømme fra ADRA Norge presenterte for oss noen av de problemene og utfordringene Sør-Sudan står overfor, med grusomme og blodige væpnede konflikter. Barn og unge blir spesielt sårbare, og når de drives på flukt, ofte bort fra foreldre og slektninger, blir de samfunnsmessige sårene, så vel som de personlige tragediene, store. Ekstra satsning på utdanning er viktig for å bygge en framtid for de som er rammet, og bidrar til langsiktig bygging av sivilsamfunnet igjen. Billettinntektene fra konserten går i sin helhet til utdanning for barn rammet av denne konflikten.

At «stemmen» er et instrument, understreket Ole-Marius Krekling og Loelle Tenold i sine solopartier i avdelingene med Adventsangerne. De klare tonene og klangen kan egentlig bare oppleves. Ord blir fattige og yter ikke opplevelsen av musikken rettferdighet.

I den andre soloavdelingen fikk vi høre gjestesolist Emanuel Catargiu fremføre «Remember when it rained» av Josh Groban og Eric Moucuet, akkompagnert av Vegar Guleng, før Vegar framførte sin egen bearbeidelse av «Jesus din søte forening å smake», også det på flygel. Catargiu kunne formelig gi oss frysninger på ryggen, og Guleng maktet å gi oss følelsen av den gode varmen i Jesu nærhet.

Konserten avsluttet med «The Majesty and Glory of Your Name», som på en verdig måte understreket at dette var en kveld til Guds ære i Vår Frues kirke.

Tilbake til nyhetsarkiv