Meny
Lukk
Line Nielsen fra Danmark på talerstolen.

Bønneseminar på Halvorsbøle

Vi lever i en brukken verden, men kan hvile i Guds løfter.

Vi er takknemlig for at vi kunne gjennomføre bønneseminaret på Halvorsbøle i år. Det var ingen selvfølge i disse koronatider. Det var imidlertid godt tilrettelagt for en trygg gjennomføring da deltagerne ankom Halvorsbøle den 21. august.

Temaet for seminaret var «Tillit og bønn». Jonathan Karlsson fra Sverige og Line Nielsen fra Danmark var invitert som talere. Like før seminaret kom Skåne i rødt og Jonathan ble forhindret fra å komme. Lokale talere – Bengt Fjellberg, Daniel Pel og Gunnar Jørgensen – stilte opp på kort varsel.

Line åpnet seminaret med tittelen «Maktesløshetens gave». Hun delte personlige erfaringer og refleksjoner knyttet til Pauli utsagn om at Guds kraft fullendes i vår svakhet (2 Korinterne 12:9-10). Det er ikke behagelig når man kommer i situasjoner der man kjenner seg mildt sagt utilstrekkelig. Men nettopp i slike øyeblikk kan troen få sitt gjennombrudd. Vi lærer å stole på en makt utenfor oss selv.

Andreas Klungsør, avtroppende bønnekoordinator i VND, ledet ut i et spennende sabbatskolepanel over temaet «En tjener som Jesus».

Sabbats ettermiddag hadde Bengt Fjellberg et møte om «Bønn for de syke», etterfulgt av en felles bønnestund. Det var også tilrettelagt for personlig forbønn for spesifikke tilfeller i egne bønnerom. Vi opplevde at Guds ånd var til stede. Det var forfriskende å lovprise Gud sammen, komme med våre stille bekjennelser og søke forbønn i fellesskap. Idet bønneønskene strømmet inn, ble vi minnet om at vi lever i en brukken og herjet verden. Vi er alle rammet av syndens konsekvenser i større eller mindre grad. Men takk Gud, vi har et sted å bringe byrdene våre. Det er trygt å hvile i de omsorgsfulle hendene til en allmektig far. Vi grep fatt i Guds løfter, og merket kraften i Ordet.

Daniel Pel talte over temaet «Bønn og den store striden». Vi ble revet med idet forhenget ble dratt til side, og vi fikk et glimt av den usynlige åndskampen gjennom utvalgte bibeltekster.

Irene og Knut Størkersen, bønnekoordinatorer i ØND, ledet ut i et dynamisk vitnesbyrdsmøte lørdag kveld. Det er styrkende å høre andres erfaringer med Gud og få lov til å gi uttrykk for takknemlighet for Guds ledelse i eget liv.

Gunnar Jørgensen talte over temaet «Tillit og bønn». Han la vekt på det som Gud ønsker å utrette i livene våre gjennom Den Hellige Ånd. Å gi Gud rom, gjør livet spennende og meningsfylt å leve.

Ellers vil vi huske den gode maten. Vi ble oppvartet ved bordene som i en restaurant – et korona-bonus. Matteson Misjonsskole var til stede og serverte. De ledet også ut i tilbedelse gjennom sang og musikk før hvert møte. Det var en smak av himmelen. De hadde til og med sørget for en fersk, skreddersydd temasang til årets bønneseminar. Med glød og begeistring sang vi versene som Paulus en gang skrev til menigheten i Filippi: «Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus» (Filipperne 4:6-7).

Alle møtene under bønneseminaret ble live-strømmet i år. Hvis du gikk glipp av det, har du fremdeles mulighet til å lytte til talene. Klikk på rullegardinsmenyen «Browse Series» øverst til venstre, og velg «Bønneseminar på Halvorsbøle 2020»!

Tilbake til nyhetsarkiv