Lukk
Ingen ble skadet da det oppstod brann i jenteinternatet på Tyrifjord videregående skole torsdag 13. april.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Branntilløp på Tyrifjord

Ingen skadet etter brann på et elevrom.

Både elever og personale er uskadet etter et branntilløp i jenteinternatet på Tyrifjord videregående skole torsdag 13. april.

Brannalarmen gikk ved 14-tiden. Alarmen er direkte knyttet til brannstasjonen i Hønefoss, og både brannvesen, sykebil og politiet rykket ut til skolen.

Skolens personale fulgte gjeldende rutine og en av de ansatte var raskt på stedet og slukket brannen med et pulverapparat. Brannen var slukket da brannvesenet kom til skolen. Det var ingen personer til stede på rommet da brannen startet.

Ifølge Ringerikes Blad roser Politiets innsatsleder den ansatte som slukket brannen.

– Han har gjort en god jobb, sier Håvard Gåsbakk til avisen.

Alle elever ble umiddelbart evakuert til skolens fotballbane der de stilte opp klassevis. Begge internatene ble også evakuert i henhold til skolens planer. På fotballbanen ble både elever og ansatte registrert.

Glemte krølltang

Politiet antar at det er en krølltang som stod i stikkontakten og var gjenglemt på et bord som har forårsaket brannen. Brannvesenet konstaterte at det ikke hadde vært spredning til andre rom. Imidlertid er det aktuelle rommet nå ubeboelig og alternativt rom er funnet for beboeren.

Etter at hendelsen var avklart, ble elevene samlet klassevis i skolens aula der de ble orientert om hva som hadde skjedd.

– Både ansatte og elever er i sikkerhet og ingen er skadet.  Ansatte som slukket brannen, ble for sikkerhets skyld fulgt opp av helsepersonell.  Elever som måtte trenge ekstra oppfølging, vil bli fulgt opp av ansatte, sier Styrkår Dramstad, skolens rektor i en e-post til elever, ansatte og foresatte.

Tyrifjord videregående skole eies og drives av Syvendedags Adventistkirken i Norge. Skolen har internat for gutter og jenter, og elevene kommer fra hele landet. Mange av elevene ved skolen er dagelever som bor i nærmiljøet.

Tilbake til nyhetsarkiv