Meny
Lukk
Britt Celine Oldebråten, Birgit Philipsen og Gry Haugen i ADRA Norge skulle veldig gjerne hatt en ordinær markedsdag også i år. Men nå håper de på ekstraordinær kreativitet, en ekstraordinær markedsdag og et ekstraordinært godt resultat.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS.

Bruk fantasien og lag markedsdag i ditt nærmiljø

ADRA oppfordrer til ekstraordinær markedsdag.

Torsdagen under Sommerstevnet på Vik Camping i Telemark har alltid vær markedsdag. Små og store har vært i sving med mange forskjellige ideer for å skaffe penger til ADRAs prosjekter.

I år må vi gjøre det på en annen måte. Men vi må gjøre det. For vår egen skyld, og for de menneskene som trenger vår hjelp. I år dreier det seg om å hjelpe jenter og gutter i Sør-Sudan til å få skolegang. SABU har sent ut materiell til Sommerstevnet Home Edition. Nå må vi bruke kreativiteten og lage Markedsdag Home Edition, markedsdag i hjemmeutgave. Det skal vi sannelig klare.

Viktig inntektskilde

Markedsdagen har vært en viktig inntektskilde for ADRAs prosjekter. De siste årene har det kommet inn om lag 100.000 kroner i løpet av markedsdagen. Det hadde vært så fint om vi kunne klare det samme i år, selv om det ikke blir noen ordinær markedsdag.

Men istedenfor en ordinær markedsdag kan vi vel lage en ekstraordinær markedsdag. Hva kan du og din familie bidra med?

Småjentene som har laget håndarbeid, kan selvsagt dra ut et bord og selge sine saker i sitt eget nabolag. La kundene vippse direkte til ADRA. Vippsnummer: 19543.

Familien Fønnebø selger sveler for flere tusen kroner på noen timer under sommerstevnet. Hvor kommer de til å selge sine godsaker i år?

Noen kan invitere naboene til en liten konkurranse med deltakeravgift til ADRA.

Holder fast på tradisjonen

Hos familien Martin på Kongsvinger synes de tradisjonen med Sommerstevnet er så viktig at de lager sin egen private familievariant med både aktiviteter og kveldsmøte. Der blir det selvsagt også markedsdag.

– Vi må ha det gøy og kose oss, mens vi holder fast på tradisjonen, sier Beth Martin.

Vennegjengen har i noen år vartet opp med fantastiske pizzaer på markedsdagen.

Daniel Railey og Benjamin Martin skal sørge for at pizzadeigen er klar også i år. Pizzaen kommer til å bli knallgod. I år øker prisen til hundre kroner. Og det er den sannelig verdt. I fjor innbrakte pizzasalget 14.000 kroner til ADRA.

– Vi må prøve å slå det resultatet i år, forteller Beth Martin.

Vær kreativ

Gry Haugen, informasjonssjef i ADRA Norge, er kjempeglad for alle initiativ til å gjøre noe som gir inntekter til ADRAs prosjekter. Det behøver ikke skje akkurat torsdag 9. juli som er dagen markedsdagen skulle gått av stabelen i år.

– Jeg oppfordrer folk til å være kreative og bruke de mulighetene som finnes der de er, sier Haugen som er imponert over alle de morsomme ideene folk kommer på.

Du finner flere gode ideer til hva du kan gjøre, på ADRAs hjemmesider.

Last ned plakat du kan bruke for å oppgi pris på din aktivitet eller annen info.

Ole Martin Hofseth har annonsert at han vil ta en push-up for hver krone som kommer inn til hans bidrag til innsamlingen. Sjekk hans video her. Ole Martin har fått inn 6.102 kroner så langt. Vi håper han får inn mye mer. Følg med hvordan det går. Du kan lage din egen aksjon her.

Gry Haugen tror det blir en anstrengende sommer for Ole Martin. Men han er en veltrent kar, så det går nok helt fint.

Mange som kommer på Sommerstevnet eller speiderleiren har nok allerede bestemt seg for å bidra med en sum til ADRA på markedsdagen. Det fine i år er vi ikke har noen begrensninger på hvem som kan være med på markedsdagen. For den skal skje over hele Norge. Der du er.

Bruk fantasien! Gjør noe morsomt som resulterer i penger til ADRA. Bruk sosiale medier, og fortell oss hva du gjør.

La det bli en skikkelig god sommer for ADRAs prosjekter. Gi ditt bidrag til en ekstraordinær markedsdag og et ekstraordinært godt resultat. Barna som trenger skole, håper vi ikke svikter dem.

Vipps til ADRA 19543.

Tilbake til nyhetsarkiv