Lukk
Foto: Torbjørn Fors

Dåp i Arendal

Gamlehjemmet stilte med dåpsbasseng.

Arendal Adventistkirke fikk en god, men litt utfordrende oppgave nylig. Et ungt ektepar, Tommy og Elida Zeqiri Hansen, ønsket å ta dåp etter flere måneders bibelstudier. Men vår nye kirke i Arendal, tidligere Kroverten restaurant, har fortsatt ikke fått noe dåpsbasseng. Nidelva, kirkens nærmeste nabo, og dåpssted for ungdomsdåp for en sommer siden, var helst i kjøligste laget for dåp i februar. Løsningen fant vi på Bjorbekktunet eldresenter der de hadde svømmebasseng med både oppvarmet og klorbehandlet vann – og med blomster på bassengkanten.

Fredag ettermiddag 18. februar, møttes 12-15 glade medlemmer ved bassenget. Monica hadde med gitaren for litt allsang. Vi sang sammen, og Tommy og Elida vandret sammen ned trappen til stedet jeg stod og ventet. Vi minnet hverandre om Pauli ord i Romerne 6, hvor dåpen får en golgatasymbolikk. Gleden var stor hos oss alle i det Elida og Tommy ble døpt i vannet for å bli reist opp til et nytt liv, parallelt med Jesu død og oppstandelse fra graven. Heldigvis var Covid-19-reglene blitt dempet, slik at vi alle kunne klemme de to nydøpte.

Sabbatsmorgen, hadde vi en velfylt kirke, inklusive Elida og Tommy. Like før vår ungdomspastor, Marita Andersen, fikk slippe til med sin preken, fikk jeg fortelle menigheten om dåpsfesten på gamlehjemmet kvelden før. Deretter ble Elida og Tommy invitert fram til talerstolen, slik at de fikk overvære avstemmingen på forslaget om deres opptak i menigheten. Alle hendene gikk høyt til værs og understreket hvor sterkt velkommen de begge er blant oss. Så hjertelig velkommen til våre to nye medlemmer, Elida og Tommy Zeqiri Hansen, og barna deres, Melissa, Malena og Mikkel.

Tilbake til nyhetsarkiv