Meny
Lukk
Evy Seglem ble døpt i Hønefoss menighet av pastor Daniel Pel 21.05.2022.
Foto: Widar Ursett/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Dåp i Hønefoss

«Gud ropte på meg»

Foto: Silvia Pel/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Sabbaten 21. mai var en høytidssabbat i Hønefoss menighet, da Evy Seglem valgte å bli døpt og lagt til menigheten.

Evy vokste opp i en ganske vanlig, norsk familie. I voksen alder ble faren hennes, Ingvald Emil Seglem, Adventist. Flere som vanket i miljøet rundt Mattesonskolen noen tiår tilbake vil huske Emil med det lange røde skjegget. Han var nidkjær for troen og en lidenskapelig hobbykokk. Men Evy husker hvordan hun protesterte da faren forsøkte å dele troen sin med henne. «Det kan da ikke spille noen rolle hvilken dag man holder hviledag,» avslo hun da han prøvde å overbevise henne om sabbaten.

Livet hadde sine oppturer og nedturer, men idet Evy ser tilbake på livet sitt innser hun at Herren hele tiden har etterjaget henne med sin godhet og miskunnet (Salme 23:6). Og så, mot slutten av 2021 fikk Evy fikk et personlig møte med sin Frelser.

– Denne gangen følte jeg at han ropte på meg.

Hun begynte å søke aktivt etter sannhet gjennom bønn, i Bibelen, og ved å lytte til prekener på Internett. I den forbindelse kom hun over møtene til pastor Daniel Pel.

Så en dag fikk vi en e-post fra Evy. Hun fortalte at hun hadde fulgt Hønefoss Adventistkirke på YouTube et stykke tid og at hun ønsket å ta et standpunkt for Jesus og bli døpt. Evy bor langt fra noen Adventistkirke, men har flere ganger tatt den drøyt 3 timer lange turen over fjellet for å være sammen med oss i Hønefoss. I tillegg har hun deltatt på hus-samlinger med spredtboende adventister i området, deriblant seminarer med Kenneth Jørgensen.

Ingenting kan måle seg med gleden over å ta imot Jesus og troen på ham. På dåpsdagen gjorde hun det tydelig for alle.

– Dette er den største dagen i mitt liv.

Tilbake til nyhetsarkiv