Meny
Lukk
Bienvene Bashari blir døpt av pastor Marius Jensen.
Foto: Hilde Torkelsen

Dåp i Vadsø menighet

Livet med Jesus er best.

Bienvene Bashari kom til Vadsø sammen med familien sin for snart 2 år siden. Hun er opprinnelig fra Kongo, men har vokst opp i en flyktningleir i Uganda. Det var ca. 50.000 mennesker i denne flyktningleiren, og fire adventistkirker med mellom 200 og 300 medlemmer hver.

Hele familien var engasjert i menigheten de kom fra, og Bienvenes to eldre søsken var allerede døpt der. De hadde alle vært aktive i sabbatskole, speider, ungdomsprogram og skole.

Allerede kort tid etter at familien kom til Vadsø uttrykte Bienvene et ønske om å ta dåp. Så forstander Hilde T. Huru satte i gang med dåpsklasse. Storebror og storesøster var også med på bibelstudiene, selv om de allerede var døpt. Også besøkende pastorer var med og holdt bibelstudier med ungdommene, spesielt Marius Jensen, som hadde pastoransvar for Vadsø mens han var pastor under opplæring i Tromsø.

Bienvene er en blid, vennlig og hjelpsom jente. Hun har vært særlig flink til å hjelpe til i barnesabbatskolen. Det siste halvåret har hun også oversatt det barnesabbatskolelæreren sier til fem nye barn som også kom fra Kongo, og som begynte å gå i kirken.

På grunn av koronaepidemien ble dessverre dåpen utsatt, og selv om Bienvene tok det med godt mot, var hun etter hvert utålmodig og spurte flere ganger om det snart gikk an å holde dåp. Den 19. juni kom endelig den store dagen. En stråledende glad Bienvene ble døpt av pastor Marius Jensen.

Under dåpsgudstjenesten, da pappa Zakari leste en bibeltekst til sin datter, fortalte han også hvordan foreldrene hadde lagt merke til hvordan hun stadig oftere, på eget initiativ, satte seg ned for å lese i Bibelen sin.

Bienvene og en del av barna fra barnesabbatskolen mimet til sangen «Jesus spør om du er tøff nok». De hadde til og med greid å overtale pastor Marius til å mime sammen med dem. Dette ble som et personlig vitnesbyrd fra Bienvene om hennes beslutning om å følge Jesus. Og uansett hva andre måtte mene, så har hun forstått at livet med Jesus er best.

Selv om det var meldt kaldt vær og regn denne dagen, så ble det en riktig mild og deilig dag, der solen skinte nesten like mye som dåpskandidaten. Dette var en gledesdag for hele menigheten, som ønsket Bienevene hjertelig velkommen inn i fellesskapet.

Tilbake til nyhetsarkiv