Lukk
Anita Martin i gang med språkundervisningen ved Adventistsenteret på Kurbadet i Oslo.
Foto: Privat

De første flyktningene fra Ukraina har kommet

God mottakelse på Adventistsenteret skapte kontakt.

Onsdag møtte jeg de første flyktningene fra Ukraina i Oslo. Det var en liten adventistfamilie som kom på døren på Kurbadet da vi hadde bibelgruppe. De fortalte om fem dager på flukt og stor usikkerhet om hva som skulle skje. Men det første de gjorde var altså å oppsøke menigheten. Det er oss. Er din menighet klar til innsats?

I Oslo har Pastor Simon Martin nå kontakt med fire adventistfamilier. Han inviterte dem til Adventistsenteret på Kurbadet hvor Delfred Onde og medhjelpere driver språkkafé. Ukrainerne fikk også beskjed om ta med seg flere fra hotellet de er plassert på, og 16 stykker dukket opp på samlingen. De fikk god mat og det ble knyttet god kontakt med dem. I morgen ser de derfor frem til å få mange av dem på gudstjenesten i Betel.

I Oslo jobber også menigheten med et samarbeid med Frelsesarmeen og Røde kors for å integrere og bistå flyktningene. Så i Oslo er man i gang.

Men dette vil komme til å berøre mange menigheter fremover, må vi regne med. Så nå er tiden kommet til å gjøre seg klar til innsats.

Tilbake til nyhetsarkiv