Lukk
Gunnar Pedersen underviste engasjert om «Den bibelske fortelling»
Foto: Tom Angelsen/ADAMS.

Den bibelske fortelling

Bibelens fortellinger er som et teleskop med tre linser.

Hver høst arrangerer nordnorsk distrikt et leder- og inspirasjonstreff på Sommerfryd. Denne samlingen er for alle som har lederoppgaver og andre som har interesse for å bygge menighet i Nord-Norge. Tema for disse samlingene velges ut ifra distriktets langtidsplan. Til årets samling, 8.-10. september, hadde vi besøk av Gunnar Pedersen og Jóhann E. Jóhannsson.

Gunnar Pedersen har arbeidet som pastor og unionsleder i Danmark. Før han gikk av på aktiv pensjon underviste han ved Newbold College i England. Pedersen underviste engasjert om «Den Bibelske Fortelling».

Han fortalte at Bibelen som historiefortelling gir en retning og et perspektiv som hjelper oss til å forstå livet og verden. Bibelens fortellinger er som et teleskop der vi ser igjennom tre lag med linser. Desto skarpere linsene er innstilt, jo klarere ser vi.

Pedersen fokuserte på disse tre lag med linser, eller hovedtrinn, i «Den bibelske fortelling»: begynnelsen, løftene og oppfyllelsen. Pedersens undervisning ga oss en større takknemlighet til Gud for hans kjærlighet og nåde. Her er noen av Pedersen onelinere:

  • Du behøver ikke frykte for å ha Jesus som din dommer hvis du allerede har ham som din prest.
  • Den som lever i troens respons er aldri utenfor Kristi nådesanordninger ifølge apostlenes lære.
  • Han [Gud] som har alt, gir alt til dem som har mistet alt.
  • Korset er kjærlighetens triumf.

– Det var inspirerende å høre Gunnar Pedersens undervisning. Jeg ble begeistret for budskapet og særlig det at vi er en del av Guds fortelling. Jeg skulle gjerne hørt mer, forteller Johnny Svendsen.

Jóhann E. Jóhannsson snakket om Adventistkirkens misjon og ressursforvaltning, hvordan menigheten vår forvalter tiende og gaver, og hvordan vi som enkeltpersoner kan ære Gud ved å ta vare på de gavene Gud har gitt oss.

Camilla Gustafsson og Linea Søgaard hadde ansvaret for et spennende aktivitetsprogram for barna og tenåringene.

Tilbake til nyhetsarkiv