Lukk
«Den store fortellingen» er et nytt bibelstudiemateriell utgitt av SABU.
Foto: Skjermdump fra SABU.no

Den bibelske fortellingen

SABU lanserer nytt studiemateriell for unge voksne.

Syvendedags Adventistkirkens barne- og ungdomsforening, SABU, har utgitt et helt nytt sett med studieveiledning til Bibelen. Det har fått tittelen «Den bibelske fortellingen». Opplegget er spesielt rettet mot unge voksne, og det er laget for å hjelpe bibelleseren til å få en bedre forståelse av Bibelens store, sammenhengende fortelling om Guds kjærlighet.

«Vi vil utforske hvordan Bibelens store fortelling er relevant for oss i dag», skriver Melissa Myklebust i forordet til studiemateriellet. Hun har hatt ansvaret for å gjøre materiellet tilgjengelig på norsk.

Studiemateriellet er oversiktlig, lett å bruke og oppfordrer deltakerne til å utforske, lese og finne svar på vanskelige spørsmål. Hele settet med 17 leksjoner og noe tilleggsmateriell kan lastes ned fra SABUs websier.

Bibelstudiet er utarbeidet av Thomas Rasmussen, tidligere ungdomsleder i Danmark, og bygger på Gunnar Pedersen sin bibelundervisning. Pedersen var i mange år lærer i teologi ved Newbold College. Materiellet finnes både på norsk, dansk og engelsk.

– Vi håper at denne bibelstudieguiden vil hjelpe ungdommer til å se Gud i alle delene av Bibelen, se at han er kjærlig, og få del i frelsesvissheten som han tilbyr. På en fin måte, flettes Bibelens store historie og frelsesplan sammen med Syvendedags Adventistkirkens tro og lære på en systematisk og forståelig måte. Vi håper dette kan bli til velsignelse, oppmuntring og skape en iver for Bibelen og for Gud, sier Melissa Myklebust.

Det nye materiellet vil gi en oversikt som vil hjelpe brukerne av studieveiledningene til å forstå selv de vanskelige historiene i Bibelen, og se disse i lys av Guds store frelsesplan.

Tilbake til nyhetsarkiv