Meny
Lukk
David Asscherick blir hovedtaler på stevnet. Her fra Global Youth Leaders Congress i Kassel, 2018.
Foto: John Douane/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Derfor tror vi det blir sommerstevne

Dette er spesielt viktig for barna.

Hvis du har gitt opp troen på at det blir sommerstevne i år, forteller Harald Giesebrecht, leder for arrangementet, at det planlegges for at det blir. All den viktigste staben er allerede på plass, David Asscherick med familie gleder seg veldig til nytt norgesbesøk og Arne Kristian Andersen skal ha morgenmøtene.

Hva med smittevern?
Vi kommer til å tilrettelegge for de smitteverntiltakene som gjelder på det tidspunktet og vi tror det skal gå. Alle over 50 vil ha fått tilbud om vaksine innen da. Kanskje flere. Vi vil også om nødvendig ta grep for å opprettholde avstandsregler. Barna kan for eksempel bli inndelt i kohorter og ikke komme til det store møteteltet i det hele tatt. Det er også mulig å la de unge voksne bli i sitt eget telt. Da blir det plass i hovedteltet til å holde avstand mellom familiegrupper om nødvendig. Et annet grep er å redusere antall deltakere på sommerstevnet, men det håper vi å slippe. Matutdelingen klarer vi også å organisere slik at ikke alle møter alle. Det er mulig vi må stille med vakter ved sanitæranlegget for å overholdet max antall som får være der inne samtidig. Campingplassen er ellers like håpefull som oss på at dette skal gå.

Er det verd det, om det blir så mange restriksjoner?
Vi voksne klarer oss nok et par år uten. Men tenk hvor stor del av livet to år uten leir utgjør for barna. Eller av ungdomstiden? Det er tid for nettverksbygging og vennskap og sommerminner som aldri kommer tilbake. Om ikke annet må vi få til dette for deres skyld. Og så kommer naturligvis de voksne til å kose seg de også, selv om vi kanskje må holde litt avstand til hverandre. Her skjer jo svært mye utendørs.

Program
På sommerstevnet er det lagt opp til felles møtetider og tid hvor man kan hygge seg sammen med familie og venner.

Stevnet begynner på mandag, og første møte er da på mandag kveld kl. 19.30. De påfølgende dagene er det morgenmøter kl. 10.30 og kveldsmøter kl. 19.30. Stevnet avsluttes med felles kveldsmøte på lørdag kveld.

Både morgen- og kveldsmøtene har vanligvis felles åpning i det store møteteltet hvor både barn, tenåringer, unge voksene og voksene kommer sammen og får litt informasjon for dagen pluss at alle tar del i litt felles sang. Vi må se hvordan dette blir i år. Mulig vi må gjøre det annerledes for å opprettholde nødvendig avstand. Barna møtes i sine egne telt hvor de har egne programmer som er tilpasset deres alder.

De voksne har tilbud om workshops rett etter morgenmøte mens barna fortsatt er på sine møter. Det blir en lett blanding av teoretiske og praktiske temaer. Hvis du ønsker å bidra med en workshop så er det bare å ta kontakt med oss, vi vil gjerne ha enda større tilbud.

Både tenåringene og de unge voksene har også noen ekstra aktiviteter som pågår på ettermiddagene og kveldene.

Kl. 13.00. serveres det felles middag (Vi kan tilby gluten- og melkefri dietter, andre behov må den enkelte ordne med.) Da tar man med seg bokser og asjetter og henter mat til seg og sine. Også her kan det hende vi må gjøre noen justeringer i år. Kanskje blir det en fordel med mindre kø og faste hentetider.

På ettermiddagen er det noen ganger fellesaktivitet hvor hele leiren kan ta del om de ønsker det. Mens man på kvelden, etter møtet, kan samles rundt leirbålet for samtale, sang og pinnebrødsteiking hvis været tillater det.

Torsdag ettermiddag er tradisjonelt markedsdagen. Dette er en opplevelse av de sjeldne som du ikke må gå glipp av. Her kan kreativiteten blomstre, humor utfoldes og lommeboka få bein å gå på – heldigvis til en god sak. Bidra gjerne selv med gode ideer, ting og tang! I år vil vi være med å støtte det flotte arbeidet som ADRA gjør.

NB: Dato for sommerstevnet er i år 12. – 18. juli! Mer info finner du her.

Tilbake til nyhetsarkiv