Meny
Lukk
Foto: Hope Channel Norge

Det er vår skole

Bruk ekstra tid sammen med Gud i sommer!

Dette er antageligvis den siste videohilsen som vi sender fra Den norske union før sommeren, og jeg har valgt å ta det fra dette stedet: Det her er Tyrifjord videregående skole. Det er en skole som mange av oss kjenner godt, og som har fått en del oppgraderinger i det siste, takket være deres generøse gaver og frivillige innsats. Det er bl.a. nytt tak, det er bergvarme, innvendige oppgraderinger. De er også nå i gang med et nytt bygg til elektrolinjen, og den kommer her borte, overfor jentenes internat.

Det er vår skole, og det er en skole vi kan være stolte av. År etter år viser de til gode resultater. Staben står på og følger opp. Jeg har hatt mine tre barn der, og kan vitne om det. Jeg kan også vitne om de gode vennene de har fått. Omsorgen de har opplevd, og ikke minst troen de har fått lov å utvikle. Denne helgen er det avslutningshelg her på Tyrifjord. Og jeg ønsker å gratulere alle elever og foreldre som har kommet gjennom de tre årene, og nå går videre med nye kapitler i livet. Det har kanskje vært litt vanskelig og utfordrende det siste året, så gratulerer. Jeg ønsker også velkommen de mange som har søkt på å begynne her i august. Det blir bra.

Snart er det sommerferie, for de fleste i hvert fall. Jeg håper at vi opplever en god og solfylt sommer. Jeg tar med meg en tekst i dag fra Salmene 113:3 «Der sol går opp og sol går ned, skal Herrens navn være lovet». Her på Tyrifjord går solen ned her borte over vannet. Og det er noen vakre solnedganger man kan bli vitne til her. Jeg har sett solnedganger over hele verden, og også midtnattsol i Nord-Norge, og noen ganger må jeg bare si at hjertet mitt synger, og jeg må bare lovprise Gud når jeg sitter i en slik situasjon og ser utover en nydelig solnedgang.

Jeg håper at du vil, denne sommeren, ta med Gud på sommerferie, men også over hele sommeren. At du vil bruke litt ekstra tid med ham. Ta med Bibelen, og kanskje en god kristen bok som dette her. Denne er helt ny fra Norsk Bokforlag: 12 portretter av Jesus. Den virker veldig overkommelig, og den er skrevet av vår egen pastor, Harald Giesebrecht.

Og ikke glem å stoppe opp! Se rundt deg, og lovpris universets konge! God sabbat og god sommer fra administrasjonen, på vegne av distriktslederne, og på vegne av alle på unionskontoret.

Tilbake til nyhetsarkiv