Lukk
Joachim Engan er forstander i Adventistkirken Grenland. Etter hvert har vi gått over til å sende møtene på facebook. Det hjelper oss å nå ut til et større publikum.

Digital evangelisering og disippeltrening i Grenland

«Det er første gang jeg har benyttet munnbind i dåpsbassenget.»

– Fellesskapet i den lokale menigheten var viktigst, mente vi da kirkene ble nedstengt i fjor, forteller Joachim Engan, forstander i Adventistkirken Grenland.

– Derfor satset vi på lokale gudstjenester på Teams og ZOOM, i stedet for streaming, som noen av de store menighetene. Underveis gjen­nom året har vi stort sett holdt kirken vår i Skien åpen, innenfor de begrensningene smittevernreglene satte. Så vi har reorgani­sert stolene og satt opp desinfiseringsstasjo­ner og derved gjort det mulig å møtes. Det har medlemmene satt pris på, sier han.

– Etter hvert gikk vi over til å sende møtene på Facebook. Vi har en medlems/vennegruppe hvor vi sender sabbatsskole og gudstjeneste. Vi opplever at det å sende på denne måten, hjelper oss å nå ut til et større publikum, samtidig som enkelte medlemmer ikke har tilgang på digitale medier. Det er derfor viktig at vi bruker flere kanaler, sier Joachim.

I løpet av høsten arrangerte menigheten ni onsdagsseminarer under ledelse av pastor Roger Robertsen. Et panel på fire ledet ut i et studium av «Menneskesønnen», et brevkurs fra Norsk Bibelinstitutt (NBI). Dette ble også vist på Facebook, og skapte stor interesse.

Roger Robertsen er pastor i Adventistkirken Grenland.

– I skrivende stund har vi akkurat avsluttet enda en serie onsdagsseminarer, denne gangen basert på englekurset fra NBI, forteller Robertsen. Seminarene nåd­de mange mennesker, også slike som ikke kunne delta i kirken.

Panelsamtalene ble dessuten et ledd i disippelprogrammet, der vi sammen øver på å presentere de gode nyhetene fra Guds ord.

Mens det fortsatt var mulig å samles utendørs, arrangerte vi menighetsutflukt til det tilfrosne Kilevannet, der noen drev med isfiske mens andre deltok i aktiviteter for barna – eller rett og slett koste seg i solskinnet. En av våre medlemmer var ute i privatflyet og vinket ned til oss 30 som var samlet på isen.

– Det ble etter hvert tillatt å arrangere dåp, og det har vi heldigvis fått anledning til å benytte oss av flere ganger.

– Det er første gang jeg har benyttet munnbind i dåpsbassenget, forteller Robertsen.

– Det har vært en bratt læringskurve å gå fra bilde på lerret og lyd i salen til å sende alt av møter ut på nett, sier Joachim Engan.

– Men vi opplever at menigheten setter pris på at møtene blir tilgjengelige, og at dette kan være et verktøy for å nå ut til andre.

Om Paulus’ første fangenskap i Roma skrev Lukas: «Han forkynte Guds rike og lærte om den Herre Jesus med all frimodig­het, uten hindring» (Apostlenes gjerninger 28:31). Fan­genskap eller pandemi er ingen hindring for Guds Ånd; vi må bare stå på, og være frimodige og kreative.

Tilbake til nyhetsarkiv