Meny
Lukk
Fredrik Schneider i gang med å lage Chilis sin carne.

Digital matlaging

Pastor lager mat på Zoom.

Hva sier du til Chili sin carne til middag i kveld? Hvis du ikke vet hvordan du lager en gastronomisk versjon av denne, skulle du vært med på digital kjøkkenkveld med Fredrik Schneider og 25 unge SABU-medlemmer en onsdagskveld for noen uker siden. Eller du kan bli med en annen onsdagskveld hvor SABU inviterer til digitalt kokekurs (ferdig i denne omgang, men følg med!).

Det var altså Fredrik som var kveldens kokk, da jeg lurte meg innpå ZOOM-sendingen. Underveis spurte deltagerne ivrig om forskjellige detaljer, og Fredrik forklarte og demonstrerte tålmo­dig. Artig var det også å få et glimt inn på mange andre kjøkken underveis, mens deltagerne kopierte det de så på skjermen.

For de som ikke kjenner ham, er Fredrik Schneider ny pas­tor i praksisstilling, dvs under opplæring. Han er ansatt i Tromsø menighet, som også er byen og menigheten han kommer fra.

– Trives du på kjøkkenet?

– Ja, jeg liker å lage mat. Det er artig når resultatet blir så bra som jeg håper på. Noe av det som inspirerer meg, er å prøve å lage mat som jeg før har kjøpt på butikk eller spist på restau­rant. Det er artig når jeg får til å lage god mat fra bunnen. Det er så mange muligheter.

– Hva er favorittretten din?

– Favorittretten er nok pizza. Jeg har brukt ganske mye tid for å finne gode oppskrifter på forskjellige pizzabunner, både tynne og tykkere bunn. Og så liker jeg å lage saus. Jeg har for eksempel funnet ut at stjerneanis og laurbærblad gjør seg godt i pizzasaus. For ikke å snakke om hva forskjellige oster kan gjøre med pizzaen.

– Hvordan har det vært å begynne som pastor i en tid som dette?

– For det første har det vært veldig interessant og givende å begynne å jobbe i kirken og få bruke mer tid på ting jeg har enga­sjert meg i ganske lenge. Men jeg merker jo godt at hverdagene ikke er som normalt, og jeg har brukt en god del energi på å prøve å finne ut hvordan ting best kan løses og gjennomføres med begrensninger. Samtidig har jeg en bra menighet rundt meg som tar ansvar, er engasjert, og viser omsorg for hverandre og for meg i min nye jobb.

– Hva har du likt best å være med på i arbeidet?

– Det jeg har likt best så langt, er kanskje å ha mulighet til å gjøre en større jobb for menigheten enn det er mulig å gjøre som frivillig. Som pastor blir jeg kjent med menigheten og medlemmene på en annen måte enn tidligere. Det setter jeg pris på. Og den gode måten menigheten har tatt imot meg i min nye jobb, betyr mye.

Tilbake til nyhetsarkiv