Meny
Lukk
Ann og Arne Christiansen setter stor pris på å delta i det nasjonale tilbudet om interaktiv sabbatsskole på Zoom.

Digitale bibelstudier

Sabbatsskole på Zoom.

Med et lukket samfunn etter 12. mars 2020, var mange Adventistkirker raskt ute med tilbud om digitale bibelstudier i sabbatsskoletiden mellom 10.00 og 11.00 lørdag. Mange verdsetter disse bibelstudiene og deltar regelmessig. Ved å kontakte lokale ledere får man informasjon om de forskjellige tilbudene som finnes.

I tillegg til de lokale tilbudene, er det også et nasjonalt tilbud om å være med i en interaktiv digital bibelstudiegruppe. Det nasjonale tilbudet er et supplement for dem som ikke har et lokalt digitalt eller fysisk fellesskap der man kan møtes. Sykdom eller karantene kan for eksempel gjøre at man ikke kan stille opp i kirka, selv om den er åpen. Bibelstudiet er på plattformen Zoom og man benytter denne møtelinken hver gang: https://us02web.zoom.us/j/82018766934

Tom Angelsen, leder for NND, ledet det nasjonale digitale bibelstudiet sist sabbat. Han kan fortelle at det var rundt tretti deltakere fra nord til sør i landet.

– Når vi lever med begrensninger på grunn av pandemi, er det til stor velsignelse å kunne møtes digitalt. Det blir som i en vanlig bibelstudiegruppe. Noen er aktive og deltar ved å snakke, mens andre lytter.

Tom mener at dette vil være et tilbud vi har bruk for også etter at pandemien er over. Det vil alltid være personer som på grunn av sykdom eller avstand til andre menighetsmedlemmer vil ha nytte av et slikt tilbud.

Ann Oshaug Christiansen og Arne Christiansen bor på Kirkenes. Ekteparet har deltatt nesten hver eneste sabbat siden det nasjonale bibelstudiet startet, ifølge Ann.

– Vi synes det er et flott tilbud. Det er godt å kunne delta i sabbatsskolen og møte mennesker vi ellers ikke ville truffet. I Kirkenes har vi ingen norsk bibelstudiegruppe så dette er helt topp.

Arne forteller at han lærer mye når han deltar og opplever at studiene er interessante. Når kirka er åpen deltar Ann og Arne sammen med resten av menigheten i Adventistkirka på Kirkenes.

Tilbake til nyhetsarkiv